Vuosi 2017 käynnistyi matkailun osalta maaliskuun alkupuolella Kööpenhaminassa. Hyödynsin sopivasti kohdalle sattuneen viikonlopun mittaisen työmatkan ja otin seuraavan viikon alusta pari päivää vapaaksi. Parempi puolisko saapui myös paikalle tutustumaan tähän hienoon kaupunkiin. Hän oli jo aiemmin käynyt pikaisesti paikalla, minulle vierailu oli ihan ensimmäinen.

Majoituimme kivasti aivan Kødbyenin teurastamoalueeen lähellä sijainneessa Absalon Hotellissa. Kaikin puolin muutoin mallikkaassa majapaikassa tuntuivat seinät olevan paperia. Onneksi naapurihuoneessa TV:n katselu loppui jo ennen puoltayötä. Kesäaikaan hotelli voi olla vähän rauhaton. Alue kun lienee varsin eloisa. Muilta osin voin majapaikkaa kyllä suositella. Palvelu pelasi ja aamiainenkin oli erinomainen. Huone, samoin kuin yleisetkin tilat, oli kivasti sisustettu.

Smørrebrødiä piti Tanskassa tietysti maistaa. Mukana matkassa ollut piskuinen Lonely Planetin Kööpenhaminan opas suositteli Schønnemannia, joka osoittautuikin varsin mainioksi ravintokaksi tähän tarkoitukseen. Leivät oli hienosti piilotettu todella maukkaiden täytteiden alle.

Katselimme myös ne perinteiset nähtävyydet, kuten ensimmäisen kuvan Nyhavnin ja Strøgetin kävelykadut. Kävimme myös vilkaisemassa sitä pientä merenneitoa ja paluumatkalla kävelimme Kastelletin linnoituksen läpi.

Christianian vapaakaupungissa kävimme myös pienellä kävelyllä. Pääkadulla ei kannata kameraa käyttää, työkaverini tätä kokeili ja heti tultiin kieltämään. Alueella kun kaupitellaan maassa muutoin laittomia nautintoaineita. Onneksi sivummallakin on nähtävää, kuten vaikkapa isoja seinämaalauksia.

Viimeisenä päivänä kävimme vielä ennen lentokentälle siirtymistä tutustumassa Rosenborgin renessanssilinnaan. Rakennus ja sitä ympäröivä puisto olivat varsin hienoja. Puisto on varmasti todella upea kesäaikaan.

Rosenborgin kellarissa ovat nähtävillä Tanskan kruununjalokivet.

Matkailuvuosi 2017 saatiin siis hyvin avattua. Kalenteriini ilmaantui toinen työmatka Osloon kesäkuulle. Sielläkään en ole koskaan käynyt, joten varasin jälleen pari ekstrapäivää vapaata tutustumista varten. Päätimme myös täydentää kalenteria parilla muullakin lyhyemmällä piipahduksella naapurimaiden pääkaupunkeihin vielä ennen heinä-elokuun Italian kiertomatkaa. Syksy ja talvi ovat vielä täysin auki, mutta eiköhän tässä jotain vielä ehditä keksiä. Ihan kivalta tämäkin vuosi siis rupeaa näyttämään.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

Muut kirjoitukset aiheesta Kööpenhamina:

12 kommenttia

 1. Miia 6.4.2017 at 17:57

  Kiva nähdä kuvissa tuttuja paikkoja missä tuli juuri itsekin käytyä, sekä myös ne paikat johon ei itse tullut eksyttyä. 🙂

  Vastaa
  1. Aron 6.4.2017 at 18:17

   Juu, harvoin sitä muiden reissujuttuja lukiessa huomaa aivan samoissa paikoissa käyneensä. 🙂 Hyvä niin, samalla kertyy vinkkejä tulevaisuuden varalle.

   Vastaa
 2. Hanna/ Ranskatar reissaa 7.4.2017 at 09:21

  Ihania kuvia! Aivan hävettää myöntää, että itse en ole vielä kertaakaan käynyt Kööpenhaminassa. Mutta eiköhän sillekin vielä löydy aikansa 🙂

  Vastaa
  1. Aron 7.4.2017 at 09:45

   Kiitoksia. Minullekin tämä oli vasta ensimmäinen kerta Kööpenhaminassa. Pohjoismaiden pääkaupungeista on edelleen Oslo ja Reykjavik näkemättä. Jotenkin nämä lähellä sijaitsevat kohteet jäävät vähemmälle huomiolle, vaikka ne ovat vallan mainioita. Maailmassa on vain ihan liikaa nähtävää. Kaikkialle ei ehdi. 🙂

   Vastaa
 3. Timo Kyttä 8.4.2017 at 15:06

  Kiitos vierailusta mun ekassa IGTT:ssä! Mukava juttu Köpiksestä, me käytiin siä kuuden hengen porukalla pari vuotta sitten ja on tosiaan hieno kohde lähellä.

  Vastaa
  1. Aron 9.4.2017 at 09:42

   Kiitoksia ja tervetuloa mukaan. Minäkin tässä vasta tänä vuonna olen aktivoitunut Instagramin kanssa. Köpis on kyllä kiva kohde, täytynee käydä toistekin.

   Vastaa
 4. Terhi / Muru Mou 9.4.2017 at 09:38

  Onpas upea hotellihuone! Kruununjalokiviä en ole vielä käynyt katsomassa vaikka olen asunut täällä 2,5 vuotta, mutta kaikki muut näistä sentään oli tuttuja 🙂 Hieno kuva Rosenborgin linnasta!

  Vastaa
  1. Aron 9.4.2017 at 09:49

   Kiitoksia. Absalon oli sisustukseltaan kiva yllätys. Kivoja yksityiskohtia oli kaikkialla. Paikka näytti luonnossa vielä paremmalta kuin kuvissa. Usein tuppaa olemaan toisin päin. Tuo linnan yhteydessä oleva puisto oli varsin hieno ja nuo lehdettömät puut sopiva yhteen linnan kanssa mainiosti. Varmasti on hieno paikka myös kesälläkin. Ja edelleen kiitokset sinulle mainiosta Kööpenhaminan oppaasta.

   Vastaa
 5. sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 10.4.2017 at 16:54

  Aika samoja polkuja minä tallasin pari vuotta sitten Köpiksen reissullani. Christianian vapaakaupungissa en tullut käyneeksi, mutta muuten tuttuja äkymiä. Voisin kyllä tehdä kaupunkiiin uudenkin reissun…

  Vastaa
  1. Aron 10.4.2017 at 16:56

   Ensimmäisellä kerralla tulee usein katseltua niitä perusnähtävyyksiä. Seuraavalla kerralla voisin minäkin suunnata vähän etäämmäs keskustasta. Vaan jäipä niitä keskeisiäkin nähtävyyksiä vielä näkemättä. Ei ole lainkaan huono kohde tuo Köpis.

   Vastaa
 6. Unknown 26.4.2017 at 16:57

  Kööpenhamina on kyllä kiva! Olen aloittanut sieltä oman matkailijan taipaleeni nelikuisena ja kun pari vuotta sitten menin uudelleen, ihastuin ihan heti. Tuttuja paikkoja esittelit, mutta linna kruununjalokivineen täytyykin nähdä ensi kerralla, mikäli Nyhavnissa smörrebrödien syömiseltä joudan. 🙂

  Vastaa
  1. Aron 27.4.2017 at 04:06

   Ei ihme, että matkailukärpänen on päässyt puremaan, jos ura on noin nuorena aloitettu. 🙂 Rosenborgia kyllä suosittelen, hieno linna niin ulkoa kuin sisältäkin.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.