En katso olevani kovin vaativa matkustaja. Ainakaan en kaipaa mitään ylimääräistä krumeluuria enkä pokkurointia. Yli-imelä palvelu lähinnä ärsyttää minua. Kun tällä kertaa Instagram Travel Thursdayn teemana on minun luksukseni, päädyin pohtimaan mikä oikeastaan minulle on sitä luksusta matkalla.

Minulle luksusta matkalla on oikeastaan jo se matka itse. Poistuminen arkisista ympyröistä auttaa kääntämään aivot ihan erilaiseen asentoon. Silmät avautuvat ja katse kiinnittyy yksityiskohtiin. Ilmassa on ihan uudenlaisia tuoksuja, väritkin näyttävät kirkkaammilta. Olisiko taivaskin vähän sinisempi.

Silti kaikista suurinta luksusta on se, että on lämmintä. Me molemmat pidämme lämpimästä ja vihaamme kylmää. Suomessa kesälläkin sää on niin epävarma, että lähdemme lomalla mieluummin lämpimän perässä kauemmas.

Hiihtokohteet jätän siis suosiolla niille, jotka niitä osaavat arvostaa. Tämän talven aikana olisi tarkoitus käydä ainakin Espanjan aurinkorannikolla. Sielläkään ei ole kovin lämmintä talvella, mutta toivottavasti räntäsateelta vältymme. Kevättalvelle on suunnitelmia Aasian suunnalle, joskin nämä ovat vielä aivan alkutekijöissään.

 
Henkilön Aron Koominen (@jasittenmatkaan) jakama julkaisu 23. 02ta 2017 klo 7.35 PST

Kun nyt päivät käyvät lyhyemmiksi ja talvi tekee tuloaan, aion kaivella esille kaikki lämpimistä kohteista kertovat keskeneräiset postauksenaihiot ja viimeistellä ne. Talvikuukausien aikana blogissani on siis luvassa vain lämpöä. Tämä on lupaus.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

Minut löytää instagramista nimellä @jasittenmatkaan.

8 kommenttia

 1. Timo Kyttä 2.11.2017 at 21:47

  Florida taas iski sun kuvista – taidettiin tuolla samalla rannalla käydä itsekin. Tuo silta oli kyllä makee näin vanhana True Lies -fanina. Ja yks juoksulenkki käytiin sen päällä tekemässä, edestakainen juoksu sinne yhdelle pienelle välisaarelle, jonka jälkeen vanha silta oli katkaistu.

  Vastaa
  1. Aron 3.11.2017 at 05:04

   Tuo silta oli nimenomaan syynä pysähdykselle matkalla Key Westistä takaisin mantereelle. Emme tosin kiivenneet ihan sinne ylös, tyydyimme katselemaan sitä rannalta käsin. Päivä oli muutoin todella harmaa, niin Key Westissä yön sateen jälkeen kuin perillä mantereellakin. Vain Bahia Hondalla näkyi sinistä taivasta.

   Vastaa
 2. Travelloverin Annika 4.11.2017 at 22:07

  Kyllä lämpö kylmän talven keskellä ja sininen taivas Suomen harmaimpaan aikaan todellakin on luksusta. Olen pitänyt kyllä kymistäkin kohteista, esimerkiksi Grömlannista ja Färsaarista, ja Lappiinkin taidan suunnistaa, vaikken hiihdä. Mutta jospa siellä olisi paljon lunta ja revontulia. Eteläntytölle nekin olisivat luksusta.

  Vastaa
  1. Aron 5.11.2017 at 10:26

   Olen Keski-Suomessa kasvaneena nähnyt jo tarpeeksi lunta. 🙂 Silti olen valmis välillä vähän joustamaan. Lappiin voisin hyvinkin lähteä talvella revontulia katsomaan. Myös Islanti, tuo pohjoismaista ainoa vielä tuntematon, houkuttelee. Olen käynyt myös kaksi kertaa talvella Pariisissa, jossa sää oli toisella kerralla hyytävän kylmä. Pelkkä poistuminen kotoa arkisista ympyröistä on jo luksusta.

   Vastaa
 3. Heidi / Auringon alla 5.11.2017 at 09:55

  Lämpö (tai mukava sää) on kyllä luksusta sekin. Tai varsinkin luksusta on se, että täällä pirun kylmän talven keskeltä on mahdollisuus matkustaa edes hetkeksi jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen. En osaa itsekään arvostaa hiihtomatkoja, mutta toisaalta on ihan kiva, kun voi rajata edes jotain pois ja keskittyä sitten niihin mukavien säiden paikkoihin. Floridassa on mun kahden reissun kokemuksella aina ollut varsin mukava ilmasto, sopivan lämmintä mutta ei kuumaa (joulu-maaliskuussa). Sellaista tosi miellyttävää 🙂

  Vastaa
  1. Aron 5.11.2017 at 10:31

   Floridassa olisi joskus kiva käydä juuri sydäntalvella, kun manaatit eivät vielä ole joukolla häipyneet lämpimän veden perässä merelle. Onhan talvinen Florida Suomeen nähden lämmin, mutta enempikin lämpö kelpaisi. Minä kun en pärjää ilman takkia alle 20 asteessa, shortsikelin raja on siinä 30 asteen tienoilla ja vasta 40 asteessa alkaa tulla hiki. 🙂

   Vastaa
 4. Terhi | VAGABONDA 10.11.2017 at 07:12

  Olen ihan samaa mieltä: lämmintä sen olla pitää! Talvikohteet ei ole minun juttuni – vaikka välillä haaveilenkin lomasta lumisessa Lapissa. Mutta tuskin se haave kuitenkaan tulee koskaan toteutumaan, sillä kyllä lämpö varmasti vie aina pidemmän korren 🙂

  Vastaa
  1. Aron 10.11.2017 at 16:20

   Kiitos, kiva kuulla että on muitakin samoin ajattelevia. 🙂 Lumi on ihan kivan näköistä, jos sitä ei tarvitse katsella liian läheltä. Esimerkiksi ikkunan läpi katselu riittää minulle.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.