Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista löysimme vähän erilaisen nähtävyyden. Kyseessä on perhospuisto Kuala Lumpur Butterfly Park, jossa voi ihailla tropiikin värikkäitä perhosia. Odotukset olivat kovat, koska Malesiassa tunnetusti elää varsin näyttävän näköisiä perhosia.

Ilmaston ollessa kuuman kostea on perhosille helppo luoda hyvät olosuhteet ihan ulkosalle. Perhoset lentelevät verkolla eristetyssä tilassa, jossa ravintona on tarjolla aitoja kukkia. Perhoset näkyivät viihtyvän vähän etäämmällä ihmisistä, mistä johtuen kuvaaminen jäi täällä vähemmälle. Zoomi ei yksinkertaisesti riittänyt perhosten vangitsemiseen kameran kennolle.

Kun perhosten kuvaaminen oli hieman haasteellista, piti tyytyä muihin otuksiin. Varsin mallikkaan kokoinen hepokatti istuskeli lehdellä melkein suoraan sisäänkäyntiä vastapäätä.

Myös isohko sudenkorento malttoi hetken poseerata. Tarkempi zoomailu kuitenkin ajoi siivekkään karkusalle.

Onneksi joitain perhosiakin pääsi lähestymään kameran kanssa kohtalaiselle kuvausetäisyydelle.

Perhosten lisäksi esillä oli muita paikallisia ötököitä. Joitain liskoja, kaloja ja kilpikonnia oli näytillä terraarioissa ja akvaarioissa, joissa olosuhteet eivät kovin kummoisilta näyttäneet. Eläimiä kävi lähinnä sääliksi. Pienempiä ötököitä esiteltiin sisätiloissa. Heinäsirkkoja, kovakuoriaisia ja hämähäkkejä oli monen näköisiä. Kaikki olivat pikkuisen isompaa kokoluokkaa kuin kotomaassa. Myös skorpionit olivat melkoisen kokoisia.

Elävien ötököiden lisäksi myös seinälle neulalla kiinnitettyjä veijareita löytyi muutaman huoneen verran. Lopuksi vielä ennen käyntiä pakolliseen matkamuistomyymälään oli seinälle kerätty Malesian perhosten perhepotretti. Varsin hienoja siivekkäitä etelän mailla lentelee.

Kuala Lumpurin perhospuisto oli perhosten osalta oikein miellyttävä paikka. Olosuhteet olivat varsin luonnonmukaiset ja perhoset varmasti viihtyvät hyvin ihmisten läsnäolosta huolimatta. Muiden eläinten puolesta sen sijaan kävi vähän sääliksi. Paikka oli ihan kiva nähdä kerran, mutta toiste tänne tuskin tarvitsee vaivautua.

Pienenä vinkkinä perhospuisto sijaitsee varsin kätevästi kävelymatkan päässä islamilaisen taiteen museosta ja Malesian kansallismoskeikasta. Näiden kolmen kohteen yhdistäminen samalle kierrokselle on siis varsin helppoa.

Muut kirjoitukset aiheesta Kuala Lumpur:

6 kommenttia

 1. Terhi | VAGABONDA 16.10.2017 at 09:00

  Hienoja kuvia! 🙂 Viime vuonna KL:ssä ollessamme kävimme parikin kertaa Botanical Gardenissa ja ensimmäisellä kerralla taksikuski jätti meidät Butterfly Parkin eteen. Se ei kuitenkaan mielestämme näyttänyt mitenkään erikoiselta paikalta, joten jatkoimme matkaa kävellen Botanical Gardeniin. Ja siitä me tykättiin paljon! Oli ihana huilahtaa vehreässä puistossa kaupungilla kiertelyn jälkeen – ja siksi mentiinkin sinne uudestaan heti seuraavana päivänä 🙂

  Vastaa
  1. Aron 16.10.2017 at 10:40

   Kiitos. 🙂 Tuollaisena vaihteluna hektiseseen kaupunkiympäristöön perhospuutarhakin toimi hyvin. Paikkaa oli kehuttu kovasti useassakin lähteessä, mutta pieni pettymys se kyllä muutoin oli. Isot perhoset olivat upeita, mutta vähän huonosti hoidettu mesta. Kasvitieteellinen olisi varmaankin ollut parempi kohde. Samalla reissulla kävimme Singaporen kasvitieteellisessä puutarhassa ja se ainakin oli aivan mahtava.

   Vastaa
 2. Mira 17.10.2017 at 11:23

  Asun KL:ssä ja on kiva lukea matkailijoiden kokemuksista täällä ��. Minusta perhospuisto on kuten sanoit, yhden käynnin väärti, mutta se voisi olla huomattavasti parempikin (vähän niin kuin moni muukin nähtävyys täällä ��). Sen lähellä on iso lintupuisto, joka sekin on valitettavan huonosti pidetty…

  Vastaa
  1. Aron 17.10.2017 at 19:25

   Minulla on tulossa vielä pari KL-juttua. Ehdimme vain ihan perusnähtävyydet kiertämään, oli vain kaksi päivää aikaa siirtyessämme Singaporesta kohti Kambodžaa. Etenkin ruoasta tykkäsimme. Liikenne oli melkoisen kaoottista Singaporen jälkeen. Varmaan palaamme vielä jollain tulevalla matkalla, Air Asian kyydillä matkatessa KL sattuu helposti reitille.

   Vastaa
  1. Aron 19.10.2017 at 14:12

   Kyllä vain, parempi puolisko tykkää kovasti perhosista, siksi tuonne päädyimme. Vuosia sitten kävimme myös Teneriffalla vastaavassa paikassa. Se oli mielestäni parempi kuin KL:n vastaava, mutta valitettavasti sittemmin suljettu. Malagan lähellä on ilmeisesti Euroopan suurin perhospuisto, siellä vierailemme mahdollisesti joulukuussa.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *