Olimme suunnitelleet matkaa Amalfin rannikolle jo aiemmin, mutta sen aika koitti kuitenkin vasta tänä kesänä. Kun nämä roadtripit tuntuvat olevan kovasti meidän juttumme, päätimme ottaa pyörät alle osaksi matkaa myös Italiassa. Paitsi roadtrip, oli tämä myös ruokamatka. Yrittäessäni etsiä yhtä valokuvaa, joka kiteyttäisi koko päivää vaille kolmen viikon matkamme, päädyin lopulta alla näkyvään kuvaan.

Matkamme alkoi Finnairin lennolla Napoliin. Aluksi ajattelimme lentää edestakaisin Roomaan, mutta kun Finnair otti myös Napolin kesäohjelmistoonsa, ja Matkamessujen aikaan oli tarjolla järkeviä tarjouslentoja, päätimme lentää Napoliin ja palata kotiin Roomasta. Eri vaihtoehtojen puntaroinnin jälkeen tämä osoittautui fiksuimmaksi vaihtoehdoksi niin aikataulun kuin hinnankin suhteen.

Napolin kentältä nappasimme allemme auton, jolla ajoimme ensimmäiseen majapaikkaamme Sorrentoon. Mietimme pysähtymistä matkalla Pompeijissa, mutta hylkäsimme tämän vaihtoehdon. Päädyimme myöhemmin Pompeijiin päiväretkelle. Sorrentosta käsin retkeilimme myös Caprin saarelle. Pompeijissa päivä oli ihan riittävä aika, Caprista emme ehtineet nähdä ihan kauheasti.

Sorrenton jälkeen siirryimme syvemmälle Amalfin rannikolle Positanon kauniiseen kaupunkiin. Positanosta käsin kävimme pikaisella retkellä Amalfin kaupungissa. Vietimme myös yhden päivän ihan vain rannalla. Sen verran meni auringossa polla sekaisin, että kävin uimassa Välimeressä. Vannoutuneelta maakravulta tämä oli hyvin harvinainen suoritus, ensimmäinen laatuaan kyseisessä meressä.

Kiipeiltyämme Positanon portaita ylös ja alas tarpeeksemme, palautimme auton Napoliin ja jäimme kaupunkiin muutamaksi päiväksi. Tutustuimme perinpohjaisesti napolilaiseen pizzaan ja vierailimme kaupungin upeissa kirkoissa sekä kuninkaallisessa palatsissa. Möngimmepä vähän maan allakin.

Upeassa Napolissa viettämiemme päivien jälkeen oli vuorossa Procidan saari, jota on hehkutettu vähän joka paikassa jo pidempään. Nautimme upeista maisemista sekä edullisista ja tuoreista merenantimista muutaman päivän ajan.

Tämän kauniin saaren jälkeen palasimme lautalla Napoliin ja suoritimme viimeisen siirtymän Roomaan junalla. 300 km/h vauhtia liikkuva juna olikin mainio kulkuväline. Ikuisesta kaupungista ehdimme nauttia viiden päivän ajan ennen iltalentoa sinisin siivin takaisin Helsinkiin.

Tiedätkö muuten sen tunteen, kun lomamatka on ihan täydellinen? Jokainen auringonlasku on just paras ja jatkuvasti on ihan mahtava fiilis, eikä mikään mene pieleen? No juu, en tiedä minäkään. Jotain pientä yllätystä mahtui taas mukaan matkaan. Näistäkin kerron kauniiden maisemien ja upean sään hehkutuksen lomassa. Kirjoitusprosessin edetessä linkkaan tähän alle matkakertomuksen muut osat, yksi kutakin isompaa kohdetta kohti. Lopuksi raapustan vielä kasaan yhteenvedon reissun kustannuksista. Tervetuloa mukaan matkalle!

Seuraavaksi: Osa 1: Sorrento

Muut osat:
Osa 2: Capri
Osa 3: Pompeiji
Osa 4: Positano
Osa 5: Napoli
Osa 6: Procida
Osa 7: Rooma
Tilinpäätös

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *