Kävimme joulukuussa juhlistamassa vaimoni syntymäpäivää kolmen viikon roadtripillä Kaliforniassa. Matkan alku- ja päätepisteenä toimi Los Angeles. Siinä välissä piipahdimme niin San Diegossa kuin naapuriosavaltio Arizonassakin, muutamia muita paikkoja unohtamatta.

Matkan varrelta löytyi paljon tuttuja elementtejä, kuten jo aiemmin hyväksi havaittuja hotelleja. Yhdistelimme mukaan sopivasti myös uutta ja ihmeellistä. Pysähdyimme ihan uusissa kaupungeissa ja tutuissakin paikoissa kiertelimme uusia nurkkia. Kävimme katsomassa niin amerikkalaista jalkapalloa, valtavia saguarokaktuksia kuin rannalla köllötteleviä hylkeitäkin.

Onnistuimme löytämään myös joitain talviseen ajankohtaan liittyviä erikoisuuksia, joista emme aiemmilla Kalifornian vierailuillamme ole päässeet nauttimaan. Kenties vahvimmin mieleen painuivat amerikkalaisen ylenpalttiset joulukoristeet. Näihin pääsimme tutustumaan niin hotellien auloissa, ostoskeskuksissa kuin ihan vain auton ikkunasta asuinalueilla ajellessamme. Lisäksi vierailimme yhdellä Los Angelesin jouluvaloistaan kuuluisalla kadunpätkällä. Varmuudeksi mainitsen vielä, että emme todellakaan ole mitään jouluihmisiä. Tuonne nuo koristeet kuitenkin sopivat enemmän kuin hyvin.

Ajelimme Arizonasta Los Angelesiin palatessamme aiemmalla Route 66 -matkallamme väliin jäänyttä vanhan valtatien Kalifornian osuutta pitkin. Alkuperäisessä suunnitelmassani ajatuksena oli koluta näitä kulmia useamman päivän ajan, mutta lopulta päätimme kesken reissun tiivistää tätä paluumatkaa neljästä kahteen päivään. Päivittäiset etapit pitenivät, mutta lopulta ratkaisu oli ihan oikea. Pikkukaupungeissa oli lopulta hyvin vähän nähtävää. Sen sijaan vietimme kaksi ekstrapäivää Los Angelesissa.

Ihan uutena elämyksenä pääsimme soittamaan hätänumeroon 911 ja viettämään iltaa Hollywoodin poliisilaitoksella. Tosin ilman näitäkin elämyksiä olisimme kyllä pärjänneet. Vaikka tilanteessa ei ollutkaan mitään koomista, nauroin silti numeroa valitessani mieleen putkahtaneelle Simpsonien kohtaukselle, jossa Homer soittaa keskukseen kysyäkseen 911:n numeroa.

Sää oli matkan aikana hieman vaihteleva. Los Angelesissa pääsimme tutustumaan vuokra-auton noilla nurkilla harvemmin käytettyihin lisävarusteisiin, kuten tuulilasinpyyhkimiin ja istuimenlämmittimiin. Meillä oli kuitenkin onni matkassa, sillä sade osui kohdalle vain siirymätaipaleiden ja öiden aikana. Niin jalkapallo-ottelun kuin huvipuistopäivienkin kohdalla sää oli kuin suoraan postikortista.

Huvipuistoista kävimme niin Universal Studioiden Hollywoodin puistossa kuin Disneylandissakin. Ensin mainittu päätyi jo alkuvaiheessa mukaan suunnitelmiin vaimoni  syntymäpäivän viettopaikaksi. Jälkimmäinen tuli vasta myöhemmin mukaan korvikkeeksi jääkiekko-ottelulle, joka jäi pois päivämääräsekoilun takia. Kun kerran Anaheimissa olimme, oli Disneyland ihan hyvä korvike. Lippu lätkämatsiin olisi maksanut suunnilleen saman kuin Disneylandiinkin, joten rahallisesti nämä olivat tasavahvoja vaihtoehtoja. Hauskuuden puolesta uskon, että tällä valinnalla päädyimme voiton puolelle.

Tällaisista aineksista on siis tämä matkakertomus keitetty. Ammentelen nyt tästä kattilasta useamman osan verran lientä ja sattumia sopivassa suhteessa. Tervetuloa mukaan matkalle. Linkit kertomuksen osiin ilmestyvät tähän alle sitä mukaa kuin tekstit valmistuvat.

4 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.1.2020 at 12:13

  Viime viikonloppuna varailimme jo ensi kesän Yhdysvaltojen matkan majapaikkoja sekä muutamia retkiä. Tätä juttusarjaa onkin siksi mukava lukea ja suunnitella omaa matkaa!

  Vastaa
  1. Aron 3.1.2020 at 18:59

   Hienoa! Onhan teillä tässä vielä hetki odotusta edessä, mutta onpahan aikaa suunnitella. Yritän saada tämän matkakertomuksen valmiiksi ennen kesää. 🙂

   Vastaa
 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 7.1.2020 at 21:39

  Joo, onhan tässä vielä odotusta. Tarkoitus on kiertää kansallispuistoja, ja monet niiden lähietäisyydellä olevat majapaikat myyvät valitettavan aikaisin loppuun. Nyt jo useammassa ei ollut enää tilaa. Tämän vuoksi matkakin on jo pitkälti suunniteltu, mutta siitä huolimatta on hauska lukea aiheesta ja "fiilistellä" omaa tulevaa matkaa!

  Vastaa
  1. Aron 10.1.2020 at 19:38

   Aivan, kansallispuistojen suhteen kannattaakin olla aikaisin hereillä. Mekin olemme joskus varailleet todella hyvissä ajoin majoituksia niiden läheltä. Parhaat paikat viedään aikaisin. Etukäteisfiilistely on myös tärkeä osa matkaan valmistautumista.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *