Tämän vuoden matkat ovat olleet ihan jotain muuta kuin mitä viime vuoden lopulla hahmottelimme. Jostain puskasta ilmestyi marraskuun alkuun tämmöinenkin viikon matka Hongkongiin.

Vaan eipä siinä mitään. Hongkongissa oli kivaa ja matkan jälkeen vaimo totesi tämän olleen yksi parhaista matkoista ikinä. Minäkin tykkäsin, vaikka ehdinkin taas jatkuvan ulkona hikoilun ja överi-ilmastoiduissa sisätiloissa palelun vaihtelun vuoksi vähän vilustua. Mutta minä nyt vilustun reissussa muutenkin usein ja toivun siitä nopeasti.

Idea Hongkongin uusintavisiitistä on oikeastaan elänyt jo reilun vuoden. Ihastelimme Lähtöportti-Mikan Instagram-kuvia, joissa näkyi sinistä taivasta. Meidän aiemmalla kevätaikaan sijoittuneella Hongkongin matkallamme kun taivas pysyi harmaana ja pääosin oli lisäksi myös todella sumuista. Yhden kerran luulin nähneeni palasen sinistä taivasta, mutta se ehti kadota takaisin pilvien taakse ennen kuin kerkesin saamaan valokuvaa todisteeksi.

Vaikka idea siis ei ollut uusi, emme aluksi aikoneet vielä tänä vuonna tätä matkaa toteuttaa. Jossain vaiheessa kesää päätös kuitenkin syntyi. Olimme miettineet syksylle jotain helppoa Aasia-kohdetta, jossa ei tarvitsisi palella. Ykkösvaihtoehto oli Singapore. Se sitten jotenkin vain vaihtui Hongkongiksi.

Tämä matka sai muutoinkin innoitusta matkablogeista, sillä hotellivalinta tapahtui pitkälti Veera Biancan postauksen innoittamana. Veera sai Hotel Iconin kuulostamaan kiinnostavalta ja pienen selvittelyn jälkeen päädyimme valitsemaan sen majapaikaksemme. Hyvä niin, sillä Icon oli kaikin puolin nappivalinta. Minulla ei ihan hirveästi ole tapana hotelleja hehkuttaa, mutta Iconin kohdalla tälle olisi kyllä aihetta. Voin lämpimästi suositella hotellia kaikille Hongkongiin matkaaville, jotka etsivät laadukasta majoitusta. Icon onnistui kaikilla osa-alueilla.

Lennoiksi valitsimme ajan säästämiseksi Finnairin suoran yhteyden. Menomatkalle saimme tuupattua itsemme businekseen tuhlaamalla kaikki pisteemme. Tästä lentokokemuksesta jo ehdinkin kirjoittaa täällä. Paluulennonkin kanssa oli poikkeusjärjestelyjä. Kone oli ylibuukattu ja otimme Finnairin tarjoaman 12 tuntia myöhäisemmän paluun ihan asiallista korvausta vastaan.

Hongkong on siis meille yhdeltä aiemmalta matkalta tuttu kohde. Tärkeimmät turistinhoukuttimet oli tullut katsottua jo edellisellä kerralla. Nyt kuitenkin meille sattui muutama niin kirkas päivä, että päätimme kiertää katsomassa näitä samoja kohteita erilaisessa valossa. Tosin yhden kohteen osalta Hongkongin nopeasti vaihtuva sää teki jälleen tepposet.

Aiemmalta matkaltamme tiesimme Hongkongin upeaksi ruokamatkakohteeksi. Olimme kokeilleet etenkin kantonilaisen keittiön antimia sen verran, että tiesimme pitävämme niistä paljon. Tällä kertaa emme kauheasti etsineet uusia makuelämyksiä, vaan keskityimme suosikkiherkkuihimme. Dim sum, nam nam!

Perehdyimme Hongkongin mielenkiintoiseen historiaan vierailemalla mainiossa Hong Kong Museum of Historyssa, joka sijaitsi kivasti lähellä majapaikkaamme. Hongkong oli pitkään Britannian siirtomaa, mistä johtuen se on edelleenkin jonkinlainen sekoitus itää ja länttä. Tähän siirtomaa-ajan perintöön tutustuimme peri-brittiläisittäin iltapäiväteen ja laukkakilpailujen kautta.

Tästä alkaa muutaman osan mittainen matkakertomus, jossa katsellaan tätä noin viikon pituista vierailuamme Honkongissa muutamaltakin eri kantilta. Yritän tarjota jotain ideoita ja vinkkejä muille Hongkongiin matkaa suunnitteleville. Lopuksi pläräilen vielä läpi kuitit ja esittelen laskelman matkan kuluista. Linkit matkakertomuksen osiin ilmestyvät tähän alle sitä mukaa kuin saan ne valmiiksi. Tervetuloa mukaan matkalle!

14 kommenttia

 1. Mika / Lähtöportti 16.11.2018 at 08:05

  Hongkong on aina hyvä idea ja mahtavaa, että nyt näkyi sinistä taivastakin! Meillä sitten seuraavana vuorossa se Singapore pian joulun jälkeen 🙂

  Vastaa
  1. Aron 16.11.2018 at 17:44

   Todellakin. Enpä usko, että tämä oli meidänkään viimeinen Hongkongin matkamme. Sen verran oli kivaa. Ei tuo paikka huono ollut harmaallakaan säällä, mutta vielä hienommalta se näytti kirkkaalla kelillä. Mahtavaa matkaa teille! Singapore on kyllä upea paikka sekin. Ehkä me sitten tullaan taas perässä sinnekin. 🙂

   Vastaa
 2. Niko / Finnoy Travel 18.11.2018 at 11:18

  Hongkong on valitettavasti todella ylikansoitettu. Singaporessa olo on jonkin verran väljempää ja viihtyisämpää.

  Hongkongin matkaajien kannattaa tehdä päiväretki Macaoon. Kannattaa varautua matkapahoinvointiin, sillä laivat eivät ole kovin isoja.

  Vastaa
  1. Aron 18.11.2018 at 13:24

   Onhan tuolla vilskettä ja vilinää, mutta ei se varsinaisesti häirinnyt. Macao on kyllä hyvä retkikohde, lähellä ja sopivasti erilainen. Me kävimme edellisellä kerralla, mutta nyt jätettiin väliin. Sinnehän pääsee nyt lautan lisäksi uutta siltaakin pitkin.

   Vastaa
 3. Sateenmuruja at www.sateenmuruja.com 18.11.2018 at 16:12

  Houkuttelevia kuvia! Pitää lukea muutkin postaukset Hongkongista – en ole siellä käynyt, mutta (luonnollisesti) se houkuttelee kovasti!

  Vastaa
  1. Aron 18.11.2018 at 20:48

   Kiitoksia. Yritän saada loputkin kirjoitukset viimeisteltyä vielä marraskuun aikana. Hongkong on kyllä kiva paikka, suosittelen.

   Vastaa
 4. Anni | Rajatapaukset 19.11.2018 at 16:44

  Oikein kivalta näyttää. Hongkong on suunnitteilla ens vuodelle, joten mukava lueskella jo valmiiksi mitä kaikkea siellä voisi olla luvassa 🙂

  Vastaa
  1. Aron 20.11.2018 at 20:44

   Ai jai, kuulostaa kivalta. Jos ajankohta on vapaasti valittavissa, suosittelen loka-marraskuuta. Lokakuussa tosin voi vielä huonolla tuurilla osua taifuunikin kohdalle. Tuossa on vielä kesäisen lämmintä ja hyvällä tuurilla sattuu ihan aurinkoisiakin päiviä. Joulukuussa jo viilenee. Yleisesti ottaen Hongkong on aika sateinen paikka, joten kannattaa joka tapauksessa varautua kastumiseen.

   Vastaa
 5. Fammo matkalla 21.11.2018 at 17:14

  Kivalta näyttää, kyllä tuolla viihtyisi viikon jos toisenkin. En ole koskaan tullut miettineeksi tuota ajankohtaa ja sateisuutta. Ehkäpä myöhäissyksy olisi sopiva aika vierailla Hongongissa.

  Vastaa
  1. Aron 23.11.2018 at 17:13

   Kiitos kommentista. Jossain Anthony Bourdainin ohjelmassa joku hongkongilainen kertoi, että kannattaa tulla juuri marraskuussa. Tosin työkaveri kävi joku vuosi sitten marras-joulukuun taitteessa ja silloin kuulemma sateli kovasti. Hyvin on sateinen paikka.

   Vastaa
 6. Travelloverin Annika 24.11.2018 at 08:33

  Minulla on Hongkongin suhteen todella ristiriitaiset fiilikset. Tykkään siitä, mutta toisaalta se saa ruuhkineen stressaantumaan. Toisaalta kuka käskee mennä sinne paikallisten pahimpana loma-aikana? Pari vuotta sitten vietin siellä joulua yksin. Tuommoinen ei-kristitty suurkaupunki sopii hyvin joulupakolaiselle.

  Vastaa
  1. Aron 24.11.2018 at 14:30

   Tuosta ruuhkasta on mainittu useassa kommentissa. Jotenkin en huomannut mitään erityisen pahaa ruuhkaa. Siis mitenkään erityisen pahaa keskimääräiseen suurkaupunkiin verrattuna. Hongkong on kyllä varmasti mainio joulunviettopaikka. Kelpaisi muutoin meillekin, mutta ehkä mieluummin menisimme jonnekin lämpimämpään paikkaan. 🙂

   Vastaa
 7. Marja 24.11.2018 at 17:45

  Ai että, Hongkongiin on ikävä, sieltä on tärkeitä muistoja. Kävin opiskeluaikoina useamman kerran, mutta nyt on vierähtänyt melkein 20 v. viime käynnistä. Jokohan olisi aika palata?

  Vastaa
  1. Aron 25.11.2018 at 19:24

   No, hupsis. Tuossa ajassa on paikka varmasti hieman muuttunut. Suosittelen kyllä piipahtamaan. 🙂

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *