Jos Lontoossa on yksi paikka, johon jokainen ensikertalainen vierailija päätyy, ja kuin huomaamattaan moni kaupungissa aiemminkin vieraillut, on se varmasti Piccadilly Circus. Suurin valomainoksin koristeltu aukio liikennevilinän keskellä ei sinällään ole ihmeellinen, mutta silti se on yksi kaupunin tunnetuimpia maamerkkejä.

Aukio valmistui 1819 yhdistämään kadut Regent Street ja Piccadilly. Nimi circus tulee latinasta ja kuvaa tässä yhteydessä pyöreää aukiota teiden risteyksessä. Nykyisin Piccadilly Circus on tärkeä liikenteen solmukohta. Se on myös suosittu tapaamispaikka. Suositut ostoskadut ja monet kaupungin teattereista sijaitsevat sopivasti kävelymatkan päässä aukiolta. Piccadilly Circuksen metroasemalla risteävät metron kaksi linjaa Piccadilly ja Bakerloo.

Aukion ympärillä on myös joitain merkittäviä rakennuksia, kuten London Pavilion ja Criterion Theatre. Näistä ensin mainittu toimi aiemmin teatterina ja kuuluu nykyisin Trocadero Centerin ostos- ja viihdekeskukseen. Viimeksi mainittu toimii edelleen teatterina, jossa keväästä 2016 on esitetty komediaa The Comedy About a Bank Robbery.

Aukion keskellä oleva patsas on paljon kuvattu ja hyvin tunnettu, mutta usein virheellisesti Eroksena. Koko hökötys on Shaftesburyn muistomerkki ja se patsas esittää Anterosta, joka on Eroksen veli ja vastarakkauden jumala. Ihan virallisen näköisissäkin opasteissa yritetään ihmisiä johtaa harhaan.

Maaliskuun 2016 Lontoon vierailulla päädyimme Piccadilly Circukselle kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta oli illalla, kun olimme matkalla Prince of Wales Theatreen katsomaan superhauskaa epäsovinnaista musikaalia Book of Mormon. Toisella kerralla olimme matkalla jonnekin muualle ja päädyimme aukiolle pienen kartanlukuvirheen vuoksi. Tämän kirjoituksen kuvat ovat tältä jälkimmäiseltä kerralta.

Muut kirjoitukset aiheesta Lontoo:

2 kommenttia

 1. Unknown 10.3.2017 at 16:40

  Picadilly circus oli minusta yksi viehättämimmistä paikoista Lontoossa erityisesti iltavalaistuksessa.

  Vastaa
  1. Aron 10.3.2017 at 17:33

   Itse harmittelin, ettei kameran jalusta tullut mukaan. Tuosta paikasta olisi kyllä saanut illalla hienoja kuvia. Piccadilly on ehdottomasti Lontoon ikonisimpia paikkoja.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *