Majoituimme Andalusiassa Elvirian pikkukaupungissa, joka sijaitsee aivan Marbellan lähellä. Kaupunki näytti lähinnä laajalta pientaloalueelta, jossa on jokunen pieni ostari ja paljon loma-asuntokomplekseja.

Isompia nähtävyyksiä Elviriassa ei taida olla, mutta paikan sijainti on oikein mainio. Monet aurinkorannikon kohteet ovat tunnin ajomatkan sisällä, ja Cádizin, Córdoban sekä Granadan kaltaiset kaupungit noin kahden tunnin päässä. Tuskin olisimme Elviriaan päätyneet, jos itse olisimme majapaikkamme etsineet. Nyt kuitenkin majoitus tarjoutui työnantajani puolesta, voitin loma-asunnon viikoksi käyttööni arvonnasta.

Teimme Elvirian majapaikastamme käsin retkiä lähialueelle. Isommista päiväretkikohteista kirjoitan lisää seuraavissa osissa. Myös pari lyhyempääkin piipahdusta mahtui matkalle. Vaikka nämä kohteet eivät siis sijaitse Elviriassa, ei niistä ole ihan oman matkakertomuksen osan verran sanottavaa, joten yhdistän ne tähän Elvirian osuuteen.

Ensimmäinen näistä kohteista oli Puerto Banús. Olen käynyt tässä Marbellan läheisessä satamakaupungissa kerran aiemminkin. Tuolloin olin työkavereiden kanssa liikenteessä ja kävimme tutustumassa kaupungin iltaelämään. Nyt olimme liikkeellä lounasaikaan sateisen aamupäivän jälkeen.

Puerto Banus on tunnettu kohtalaisen hienoista huvijahdeista sekä vilkkaasta iltaelämästään. Näin matkailusesongin ulkopuolella keskellä päivää paikka oli varsin uneliaan oloinen. Jokunen rihkamakauppias yritti puolitosissaan saada huivejaan kaupattua. Osa ravintoloista oli suljettuna, mutta avoinna olevissa oli muutamia ruokailijoita.

Katselimme veneitä, käväisimme kääntymässä aallonmurtajalla ja söimme ihan kelvolliset burgerit sopivasti kohdalle osuneessa ravintolassa. Teimme myös kierroksen El Corte Inglésin tavaratalossa, jonka kellarissa pysäköimme autoamme 0,03€ minuuttitaksalla (siis 1,80€ per tunti). Tämä kyseinen tavaratalo oli varsin pieni, eikä rahaa kulunut pysäköintiä enempää.

Puerto Banuksen jälkeen lähdimme vielä iltapäiväajelulle kohti Málagan lähellä sijaitsevaa Benalmádenaa. Kävimme pyörähtämässä kaupungin laidalla sijaitsevassa perhospuutarhassa Mariposario de Benalmádenassa. Perhoset olivat sateisen aamupäivän jäljiltä vasta heräämässä, kertoi paikan biologi. Kovin monia yksilöitä ei ollut liikkeellä, mutta muutamia eri lajien edustajia ehdimme kuitenkin näkemään. Pääsylippu puutarhaan maksoi 10€ per henkilö, netistä etukäteen ostamalla lipun olisi saanut 8,50€ hintaan.

Olemme vierailleet perhospuutarhoissa ennenkin, ne vain ovat jotenkin kivoja paikkoja. Perhosilla on näissä paikoissa keinotekoisen kotoisat oltavat. Ainoa pieni miinus ovat muut eläimet, joita usein näissä paikoissa asustaa. Tälläkin kertaa nähtävillä oli muutama kilpikonna, kääpiökenguru sekä lintuja. Näiden osa on perhosia kehnompi, vaikkakin eläimet olisi pelastettu vielä huonommista oloista ihmisiltä, jotka eivät niistä huolehdi.

Perhospuutarhan läheltä löytyi Euroopan korkein ja suurin stupa. Näitä buddhalaisrakennuksia ei ylipäänsä kauheasti ole Aasian ulkopuolella tullut vastaan. Stupan nurkalta avautui myös upea maisema yli rannikon kohti pikkuhiljaa kukkuloiden taa painumassa olevaa aurinkoa.

Rehellisyyden nimissä joudun kertomaan, että luin Elvirian faktat vasta jälkikäteen Wikipediasta. Olin työkavereilta kuullut, ettei majapaikan lähituntumassa ole nähtävää, joten jätin asian sikseen. Koska nyt kuitenkin asiaan edes jälkikäteen olen perehtynyt, voin sen verran tässä vielä paljastaa, että laulaja Julio Iglesias asuu Elviriassa.

Lämpimämmällä säällä Elviria on varmasti kovin erilainen paikka. Hiekkarantaa kun on tarjolla paljon ja varmaankin miltei jokaisen talon pihalta löytyy uima-allas. Satelliittikuvasta katsottuna koko alue on täynnä sinisiä täpliä. Talvikaudella tarjolla oli kuitenkin kivasti nähtävää automatkan päässä. Ensimmäisen pidemmän päiväretkemme kohteena oli Gibraltar. Siitä seikkailusta kerron kuitenkin lisää vasta tarinan seuraavassa osassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *