Joulun jo kolkutellessa aivan oven takana on aika matkata kaupunkiin, josta en ikimaailmassa olisi osannut arvata pitäväni. Yllättäen tykästyminen oli kuitenkin välitön. En osaa oikein perustella miksi näin kävi. Joskus vain jokin paikka tuntuu omalta, vaikka syytä tähän ei osaisikaan sanoiksi pukea eikä järjellä selittää.

Tämä kaupunki on USA:n toiseksi suurin kaupunki Los Angeles. Käsittämättömän valtava kaupunkialue jatkuu ja jatkuu joka suuntaan. Kaikkialle on mentävä autolla ja monikaistaiset moottoritiet keskellä tätä kaikkea ruuhkautuvat puuroksi ennalta arvaamattomina aikoina sotkien aikataulut. Ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta suosittelen vahvasti antamaan tälle Kalifornian suurkaupungille tilaisuuden. Moni on yllättynyt positiivisesti.

Kuvassa on yksi kaupungin, ja kenties koko maailman, tunnetuimmista kylteistä. Nämä aikoinaan uutta asuinaluetta Hollywoodlandia mainostamaan pystytetyt kirjaimet näkyvät yllättävän monesta paikasta käsin.

Kaikki joulukalenterin luukut löytävät täältä.

Muut kirjoitukseni kohteesta Los Angeles:

2 kommenttia

 1. Katri 21.12.2017 at 07:38

  Los Angeles oli yksi meidän häämatkan kohteista, ja vei kyllä munkin sydämen, tosi yllättäen <3 Pakko päästä vielä uudelleen. Jotenkin ilmapiiri koko kaupungissa oli sellainen, että kaikki elämässä on mahdollista, kunhan uskaltaa unelmoida! Helposti se täällä Suomen harmaudessa ja vähän pessimistisessä ilmapiirissä unohtuu.

  Vastaa
  1. Aron 21.12.2017 at 14:58

   Totta, tunnelma on kyllä kovin kaukana suomalaisesta. Los Angeles oli varmasti myös hyvä pysähdyspaikka häämatkan varrella. 🙂 Jotenkin matkaopaskirjasta lukiessa Los Angelesin nähtävyydet eivät oikein innostaneet, mutta paikan päällä kaupunki olikin enemmän kuin osiensa summa.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *