Olimme poistuneet hetkeksi valtatien 66 vaikutuspiiristä matkallamme rockin, bluesin ja jazzin syntysijoille. Arkansasin osavaltio oli ihan rehellisesti sanottuna matkaohjelmassa siksi, että se nyt vain sattui olemaan siinä matkalla. Majoituimme yhden yön osavaltion pääkaupunki Little Rockissa pitääksemme päivittäisen ajomatkan sopivan lyhyenä. Mitään varsinaisia odotuksia ei meillä ollut sen enempää osavaltion kuin sen pääkaupunginkaan suhteen.

Matkallamme Oklahoman Tulsasta Little Rockiin pysähdyimme Arkansasin puolella ennen päätepistettämme vain yhden kerran. Lounaspaikkoja olimme kyttäilleet jo jonkin aikaa ja eväsbanaanitkin olivat ehtyneet. Aivan alkumatkasta televisiomainoksessa näkemäämme Wendy’sin marjaista kanasalaattia olisimme voineet mieluusti kokeilla, mutta valitettavasti interstaten liittymissä mainostettiin vain mäkkäriä ja Taco Belliä. Lopulta oli tehtävä jotain ja niinpä päädyimme Subwaylle Clarksvillen pikkukaupunkiin.

Clarksville
Asukasluku9251
OsavaltioArkansas
Vierailuaika29.6.

Perillä Little Rockissa interstate toi ihan muutaman korttelin päähän hotellistamme, Homewood Suitesista. Tämä Hiltonin sivuketju oli ihan uusi tuttavuus. Paikka osoittautui mainioksi. Hotelli oli varsin uusi ja selvästi sopiva pidempiaikaiseenkin asumiseen. Tämä tuntui olevan Homewood-ketjun kantava ajatus. Huoneet ovat kaikki eri kokoisia sviittejä. Yhdeksi yöksi olisi perushuonekin riittänyt, mutta tämä paikka oli hinnaltaan edullisin kelvollisia arvioita saaneista hotelleista kaupungin keskustassa. Halusimme nimenomaan majapaikan läheltä Arkansasjoen rantaa.

Little Rock
Asukasluku193524
OsavaltioArkansas (osavaltion pääkaupunki)
Vierailuaika29.6.
Päivän ylin lämpötila34°C
Yön alin lämpötila22°C

Hotellin respassa meitä palvellut nuori nainen muuten osoittautui HIM-faniksi. Hän mainitsi asiasta passini nähdessään. Hän myös kertoi haluavansa tulla joskus käymään Suomessa. Toivotin toki hänet tervetulleeksi. HIM-fanin olen tavannut myös joskus aiemmin New Yorkissa. Kokemusteni pohjalta tunnetuimmat suomalaiset USA:ssa ovat HIM-yhtye ja Lasse Virén. Molemmilla on nyt kaksi mainintaa. Lisäksi yhtyeet Nightwish ja Sabaton ovat saaneet yhden maininnan, mutta näistä jälkimmäinen on oikeasti ruotsalainen. Sitä ei siis lasketa. Paikkakunnista selvä ykkönen on Helsinki. Turku ja Jokioinen tulevat hyvinä kakkosina. Tätä aihetta käsitellään lisää myöhemmissä osissa.

Homewood Suites By Hilton Little Rock Downtown
Yön keskihinta174,41€
Aamiainenkyllä
Wifikyllä (nopeus sisään/ulos 3,79Mb / 1,47Mb)
Pysäköinti$7
Muita maksuja

Asetuttuamme taloksi jalkauduimme kaupungille. Kävelimme hotellin ohi kulkevaa River Market Avenueta joen rantaa kohti. Ennen rantaa seuraavaa puistoa löytyi kadullekin nimensä antanut River Marketin kauppahalli. Kiersimme sen nopeasti läpi. Paikka oli ehkä enemmän vain pieni ostoskeskus kuin kauppahalli. Paikan turisti-infosta kysyimme tietoja keskustaa kiertävän turistibussin aikatauluista. Kävi ilmi, että härveli olisi vielä jonkin aikaa kiertänyt. Valitettavasti edellinen kyyti meni juuri nenän edestä ja seuraavaa emme jaksaneet odottaa.

Kävelimme puistoon ja sieltä nousimme liikennekäytöstä poistetulle Junction Bridge -sillalle. Tämä yli satavuotias rautatiesilta avautui restauroituna kevyelle liikenteelle vuonna 2008. Sillassa oli ilmeisesti jonkinlainen nostomekanismi, jolla osa siitä voitiin kohottaa ylemmäs korkeampien laivojen kulun mahdollistamiseksi. Ainakin sillan osat ovat nykyään kovin epäsynkronoiduilla korkeuksilla. Ylös sillalle pääsee hissillä ja toisella hissillä pääsee korkean osan toisesta päästä matalammalle osalle. Matalampaa osaa pitkin voi ylittää koko Arkansasjoen North Little Rockin kaupunkiin.

Bill Clinton on kotoisin Arkansasista ja hän on saanut oman kadun, President Clinton Avenuen, Little Rockiin. Hänen presidenttikautensa kirjasto löytyy myös Little Rockin kaupungista. Tällainen kirjasto on ollut 1930-luvulta lähtien tapana avata kautensa päättävälle presidentille hänen kotiosavaltioonsa. Virallisen järjestelmän ulkopuolella myös osalla vanhemmista presidenteistäkin on oma kirjastonsa, kuten Abraham Lincolnilla, jonka kirjasto ja museo löytyvät hänen pitkäaikaisesta kotikaupungistaan Springfieldistä Illinoisin osavaltiosta (ks. osa 2: Illinois).

Lopulta päädyimme syömään illalliseksi ihan kelvollisia kalatacoja Flying Fish -ketjun ravintolaan Clinton Avenuelle. Koska ilta oli vielä nuori illallisen jälkeen, kävimme vielä jäätelöllä Kilwins-ketjun jäätelöbaarissa samaisella kadulla. Jäätelöt olivat erinomaisia.

Kaupungissa oli paljon nuorisoa liikkeellä käynnissä olleiden taekwondon USA:n mestaruuskisojen vuoksi. USA:n taekwondoliitto pitää päämajaansa kaupungissa, mikä lienee auttanut kisaisännyysvalinnassa.

Seuraavana aamuna oli aika jatkaa matkaa kohti itää ja Tennesseen osavaltiota. Matka Memphisiin oli niin lyhyt, että emme lopulta pysähtyneet muutoin kuin kerran laittamaan lisää löpöä tankkiin. Memphisistä kerron sitten lisää tarinan seuraavassa osassa.

Joitain hintoja:

  • Majoitus Homewood Suites by Hiltonissa (1 yö, sisältäen aamiaisen): 174,41€
  • Omatoiminen pysäköinti Homewood Suites by Hiltonissa: $7 / yö
  • Illallinen Flying Fishissä: $19,42 / henkilö
  • Pieni jäätelö Kilwinissä: $4,42 / henkilö

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *