Kauniina kesäpäivänä on aina hauskaa astua veneeseen ja ihailla ohi lipuvia maisemia. Chicagossa on tarjolla mukavasti vesiväyliä, joilla harjoitetaan vesitaksiliikennettä. Ainakin kaksi eri liikennöijää tarjoaa tällaisia palveluja. Me hyppäsimme sopivasti juuri lähdössä olleeseen paattiin Navy Pierillä ja matkasimme Willis Towerille asti.

Meidän valitsemamme vene kuului Shoreline Sightseeingille. Toinen venetaksiliikennettä pyörittävä yritys on Chicago Water Taxi. Shoreline Sightseeing tarjoaa vesitaksin lisäksi myös muita risteilyjä Chicagojoella. Yhden suunnan vesitaksiajelu maksaa $8. Chicago Water Taxin liput maksavat $9 per henkilö, mutta niillä voi ajella koko päivän.

Maisemat joelta ovat todella upeat. Yleensä aina tilaisuuden tullen hyppäämme veneen kyytiin maisemia katselemaan, mutta ihan heti ei tule mieleen toista kaupunkia, jossa olisi samaan tapaan ollut pilvenpiirtäjiä ihailtavaksi molemmin puolin jokea. Vene kulkee ikään kuin kanjonissa korkeiden talojen välissä. Todella huikeaa.

Rakennusten lisäksi veneestä voi ihailla upeita vanhoja siltoja. Myös Chicagon metron eli L-junan voi nähdä ylittämässä siltaa.

Suosittelen ehdottomasti kaikille Chicagoon matkaajille veneilyä Chicagojoella. Tässä matkustusmuodossa jos missä itse matka on paljon tärkeämpää kuin perille pääseminen.

Muut kirjoitukset aiheesta Chicago:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *