New Orleansin Faubourg Marignyn alueen läpi kulkeva kolmen korttelin pituinen osa Frenchmen Streetistä on mainio paikka jazz-musiikin ystäville. Kadun varrella on useampia tunnettuja jazz-luolia sekä monia ravintoloita ja baareja. Kadun varrella on myös putiikkeja, joten katsottavaa löytyy päiväsaikaankin.

Frenchment Street alkoi kehittyä 1980-luvulla paikallisten illanviettopaikaksi ranskalaisen korttelin Bourbon Streetin keskityttyä enemmän turistien palvelemiseen. Tästä johtuen täällä on helpompaa päästä käsiksi aitoon neworleansilaiseen tunnelmaan kuin Bourbon Streetillä. Tämä koskee niin viihde- kuin ruokatarjontaakin. Vaikka kenties monelle turistille juuri se Bourbon Street on sitä aitoa neworleansilaista tunnelmaa.

Frenchmen Streetin rakennukset ovat pääosin peräisin 1700-luvun lopulta ja 1800-luvulta. Tyyli on pitkälti samaa kuin ranskalaisen korttelinkin alueella ja eroaa siis selvästi muista amerikkalaisista kaupungeista. Frenchmen Streetin rakennukset säilyivät hurrikaani Katrinan aiheuttamista tulvista ilman ongelmia, sillä alue sijaitsee korkeammalla merenpintaan nähden kuin moni muu alue New Orleansissa.

Frenchmen Street oli auringonlaskun aikoihin vielä hyvin rauhallinen. Bourbon Street puolestaan oli samaan aikaan jo tukossa väenpaljouden vuoksi. Frenchmen Streetin klubeilla bändit olivat kuitenkin soittaneet jatkuvana ketjuna kello kahdesta asti. Klubeilla väkeä oli jo jonkin verran nauttimassa musiikista.

Frenchmen Streetillä on toki tarjolla muutakin iltaviihdettä kuin jazzia. Me olimme kuitenkin kiinnostuneita juuri jazzista, sillä New Orleansia parempaa paikkaa tähän kimuranttiin musiikkiin tutustumiseen ei oikein voi kuvitellakaan. New Orleansistahan jazz on saanut alkunsa. Osittain jo nimensä vuoksi vierailukohteeksemme valikoitui The Spotted Cat -klubi. Pääsymaksua ei ollut, mutta juomia oli tilattava yksi per setti. Katselimme soittoa yhden setin ja oluen verran ja jätimme setelin bändin tippiämpäriin. Hyvän kuvan alueen klubitarjonnasta saa vaikkapa Frenchment Street Live -sivustolta tai Louisiana Travel -sivuston artikkelista täältä.

Ranskalaisen korttelin alueelta on lyhyt matka Frenchment Streetille, mutta kuulemma pimeän aikaan tämän välin käveleminen ei ole turisteille suotavaa. Vaikka New Orleansin turistialueet ovat turvallisia myös pimeän aikaan, on hiljaisemmilla alueilla syytä olla varuillaan. Siksi myöhemmin paikalle saapuvan tai paikalta poistuvan kannattaa mieluummin käyttää raitiovaunua tai taksia. Raitiovaunulinjoista Riverfront Linen toinen päätepysäkki French Market sijaitsee aivan Frenchmen Streetin joenpuoleisen pään lähellä.

Ainakin meistä Frenchmen Street vaikutti paljon kutsuvammalta kuin Bourbon Street. Kannattaa kuitenkin käydä vilkaisemassa molempia ja muodostaa oma mielipiteensä.

Muut kirjoitukset aiheesta New Orleans:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *