Albuquerquessa New Mexicossa sijaitsevassa kalkkarokäärmemuseossa on esillä maailman suurin kokoelma eri kalkkarokäärmelajeja. Käärmeet ovat elävinä terraarioissa, eli kyseessä on enemmänkin eläintarha kuin varsinainen museo. Toisaalta museo esittelee käärmeitä myös infotaulujen ja esineistön avulla.

Museo sijaitsee Albuqueruen vanhassakaupungissa. Pääsymaksu on aikuisilta $5 ja lapsilta $3. Museossa on hauskasti lähestytty huumorilla ihmisten pelkoa käärmeitä kohtaan. Pääsymaksun maksettuaan saa mukaansa rohkeussertifikaatin. Ovella jo varoitetaan museon olevan avoinna.

Terraarioissa majailevien käärmeiden lisäksi museossa on esillä kaikenlaista käärmeisiin liitttyvää. Käärmeistä valmistettiin aikoinaan kaikenlaisia rohtoja. Aasiassa käärmeiden käyttäminen samoissa tarkoituksissa jatkuu valitettavasti edelleen.

Myös kalkkarokäärmeiden myrkyllisyys on esillä museossa. Myrkkyaiheinen esineistö on varsin hauskasti valittu, kuten nyt vaikka nuo Coca-Cola -pullot Bella ja Donna.

Vaikka kalkkarokäärmeitä on näytillä melkoisesti, ei museo ole kovin suuri. Näyttelyn ehtii kiertää helposti läpi reilussa tunnissa.

Muut kirjoitukset aiheesta Arizona:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *