Kiinan erillishallintoalue Hongkongin Kowloonista löytyvä perinteinen kiinalaistyylinen puutarha Nan Lian Garden on upea paikka. Vuonna 2006 avatun puutarhan istutukset ovat tarkasti parturoituja ja keskellä puutarhaa sijaitseva kullanvärinen paviljonki on upean koristeellinen.

Puutarha sijaitsee vähän syrjässä, mutta onneksi Diamond Hillin metroasema on aivan sen lähellä. Kävelymatka asemalta puutarhaan on vajaan puolen kilometrin pituinen.

Hongkongissa ei voi koskaan päästä kovin kauas korkeista taloista. Niinpä Nan Lianin puutarhaakin reunustavat joka suunnalla suuret betonikolossit. Puutarha on suunniteltu klassiseen Tang-dynastian tapaan. Sieltä löytyy siis pieniä kukkuloita, vesielementtejä, puita, kiviä ja puisia rakenteita. Mikään puutarhassa ei ole sattumanvaraista. Jokainen puun oksa on muotoiltu juuri oikeanlaiseksi. Puskat vaativat varmasti paljon trimmaamista pysyäkseen halutussa muotissa.

Puutarhaan saapuessa kaupungin hektisen ilmapiirin voi jättää hetkeksi taakseen. Kävely istutusten keskellä ja penkillä istuskelu ovat oikein mukavaa ajanvietettä ja vastapainoa nähtävyyksien katselulle tai shoppailulle. Meille sattui hyvin harmaa keli, joka tosin oli ehtinyt käydä jo tutuksi, aurinko kun pilkahti viikon Hongkongin vierailumme aikana vain kerran. Sää ei kuitenkaan häirinnyt puutarhavierailuamme, valokuvista vain tuli vähän tylsän harmaita.

Nan Lian Gardenissa piipahdus kannattaa. Samalla kannattaa vilkaista viereistä Chi Linin nunnaluostaria, joka on osittain vastuussa myös Nan Lianin puutarhasta.

Muut kirjoitukset aiheesta Hongkong:

Linkit:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *