Kowloonin eteläkärjestä löytyvä kävelykatu Tsim Sha Tsui Promenade lienee pakollinen kohde kaikille Hongkongissa vieraileville turisteille. Tai jos ei ole, niin ainakin pitäisi olla.

Vierailimme Hongkongissa viikon ajan huhtikuussa pari vuotta sitten. Keli oli varsin sumuinen ja harmaa melkein koko vierailumme ajan. Tsim Sha Tsui Promenadelta avautuva hieno näkymä Hongkongin saaren pilvenpiirtäjiä kohti näytti sumussa varsin unenomaiselta.

Tsim Sha Tsui Promenadelta löytyy hongkongilaisten elokuvien tähdille omistettu Avenue of Stars. Näyttelijöiden tähtien ja kädenjälkien lisäksi kadun varrelta löytyy elokuva-aiheisia veistoksia.

Bruce Lee ehti kuolla ennen kuin Avenue of Stars rakennettiin, joten hänellä on vain tähti, ei kädenjälkiä. Legendan tähti ei tuntunut kiinnostavan ketään, mutta Jackie Chanin tähden lähelle ei ollut mitään asiaa väentungoksen takia. Bruce Leellä on kuitenkin myös patsas vähän matkan päässä tähdestä. Patsaan kanssa kuvautuminen vaikutti suositulta.

Joka ilta Tsim Sha Tsuin kävelykadulta voi ihailla Symphony of Light -valoshowta, jossa vastarannan korkeiden talojen valaistus vaihtelee musiikin tahtiin. Esitys on varsin hieno. Ei liene ihan simppeliä ajastaa lukuisien rakennusten valaistusta toimimaan saman ohjelman mukaan.

Muut kirjoitukset aiheesta Hongkong:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *