Joulukalenteri on päässyt jo puoliväliin. Tämän kertainen kohde on maailmanperintökohteena varsin tuore tulokas, se on lisätty maailmanperintöluetteloon vasta vuonna 2015. Kohde olisi oikein mainio paikka vierailla juuri näin keskellä talvea, sillä tässä paikassa ei todellakaan tarvitse palella.

Tämän luukun kohde on Singaporen kasvitieteellinen puutarha. Tämä 47 hehtaarin kokoinen puutarha on perustettu nykyiselle paikalleen vuonna 1859. Maailmanperintöluettelossa puutarhoja on mukana vain kolme, joista Singaporen kasvitieteellinen puutarha on ainoa trooppinen puutarha. Puutarhalla on ollut suuri merkitys koko Malakan niemimaan kehitykselle siellä tehdyn kumipuiden viljelytutkimuksen vuoksi. Viljelyn ja raakakumin valmistustekniikan kehittymisen myötä Malakan niemimaa kohosi maailman jotavaksi lateksin tuottajaksi. Myös orkideoiden tutkimuksessa Singaporen kasvitieteellinen puutarha on huipputasoa.

Singaporen kasvitieteellisestä puutarhasta löytyvät niin orkideoihin kuin inkiväärikasveihinkin erikoistuneet alueet. Lisäksi puutarhassa on myös palanen Malakan niemimaan eteläosalle tyypillistä aitoa sademetsää.

Unescon perustelut kohteen lisäämiselle maailmanperintöluetteloon löytyvät täältä.

Lisää aiheesta:
Singaporen kasvitieteellinen puutarha

Kaikki joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *