Vierailimme Singaporen kasvitieteellisessä puutarhassa kesällä 2015. Tämä vuonna 1859 perustettu puutarha oli juuri valittu UNESCOn maailmanperitökohteeksi. Kyseessä on yksi Singaporen ykkösnähtävyyksistä. Tutustuminen kannattaa, sillä puutarhaan on vapaa pääsy.

Kasvitieteelliseen puutarhaan on helpointa tulla metrolla. Linjat Circle ja Downtown pysähtyvät Botanic Gardensin asemalla, joka on aivan puutarhan Bukit Timahin sisäänkäynnin lähellä.

Kasvitieteellinen puutarha on kaikkiaan 74 hehtaarin kokoinen. Koko alueen kiertäminen yhdellä kertaa voi olla melkoinen urakka. Kannattaakin ehkä tutustua alueen karttaan ja valita ensimmäisellä vierailulla kiinnostavimmat kohteet. Niiden jälkeen voi erikseen miettiä haluaako vielä jatkaa tutustumista. Tällöin yksi vaihtoehto on palata puutarhaan seuraavana päivänä. Siinähän ei menetä mitään, kun sisäänpääsy on ilmaista.

Ainoa Singaporen kasvitieteellisen puutarhan maksullinen osa on Singaporen kansallinen orkideapuutarha. Pääsymaksu on $5 aikuisilta ja $1 eläkeläisiltä ja opiskelijoilta. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Vierailu orkideapuutarhassa kannattaa. Orkidea on Singaporen kansalliskukka ja kasvitieteellisen puutarhan orkideapuutarhassa on maailman suurin kokoelma erilaisia orkideoita. Vain osa on näytillä kerrallaan, mutta silti nähtävän määrä on huikean suuri. Erilaisia lajeja ja risteytyksiä on valtavasti. Orkideapuutarhassa on myös mahdollista nähdä orkideoita kasvamassa luonnollisessa ympäristössään puissa loisimassa, eikä vain ruukuissa kuten meillä Suomessa.

Orkideapuutarhassa on myös VIP-alue, jossa on esillä kuuluisien ihmisten mukaan nimettyjä orkidearisteytyksiä. Myös Suomi on edustettuna, sillä yksi risteytyksistä on nimeltään Matti. Kukka sai nimensä Matti Vanhaselta, joka pääministerikaudellaan vieraili Singaporessa.

Kasvitieteellisessä puutarhassa on myös inkivääripuutarha, jossa on nähtävillä satoja erilaisia inkiväärilajeja. Tähän osaan ei ole erillistä sisäänpääsymaksua.

Kasvitieteellisen puutarhan alueelta löytyy myös kuuden hehtaarin kokoinen palanen aitoa trooppista sademetsää. Metsän läpi voi kävellä helppokulkuista polkua pitkin. Me jätimme tämän osan kuitenkin väliin. Ihan kunnon viidakolta se näytti. Valokuvia ryteiköstä ei tullut kuitenkaan otettua. Polun alkupaikka oli niin hyvin puiden varjostama, ettei valoa oikein ollut tarpeeksi kuvaamiseen.

Tällaiselle kasveista mitään tietämättömällekin turistille Singaporen kasvitieteellinen puutarha oli kiva vierailukohde. Vehreyden keskellä käveleminen tuo kivaa vaihtelua kaupunkimaisemaan.

Muut kirjoitukset aiheesta Singapore:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *