Tulevaa kesälomaa odotellessa on pakko jo vähän muistella aiempia käyntejä samoilla tienoilla. Tällä kertaa katsotaan aihetta vähän toisesta näkökulmasta.

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on nimittäin kaupunkimaisemaa mielellään lintuperspektiivistä tarkkaileville ihmisille mainio paikka. Itse vahvasti korkeanpaikankammoisena en kuulu tähän porukkaan, mutta onpa sitä silti tullut parissa tornissa käytyä.

Bangkokista löytyy muiden hassutusten lisäksi maailman korkein ulkoilmabaari, Sky Bar, joka sijaitsee State Tower -tornitalon 64. kerroksessa. Paikka aukeaa juuri sopivasti iltakuuden aikaan auringon ollessa laskusuunnassa. Vieraillessamme tuolla keväällä 2012 paikka oli vielä maltillisesti kansoitettu.

Kuulemma Sky Barin esiintyminen elokuvassa Hangover 2 on tuonut paikalle turistimassat ihan riesaksi asti. Jos näin on, niin sitten varmaan kannattaa suunnata läheisen Banyan Tree -hotellin Vertigo-ravintolan yhteydessä sijaitsevaan Moon Bariin, joka tosin on ”vain” 61. kerroksessa. Tästä paikasta ei vielä ole omakohtaisia kokemuksia. Pitänee kesällä käydä tarkastamassa tilanne.

Drinkkien siemailu yläilmoissa on toki hienoa puuhaa, mutta ihan ilmaista se ei ole. Sky Barin drinksut olivat kenties vain puolet suomalaiselle tutusta hintatasosta, kun Thaimaan perusjuottoloissa hinnat ovat huomattavasti edullisempia.

Päiväsaikaan kaupunkimaiseman yläilmoista pällistelyyn parhaiten sopinee kaupungin korkein rakennus Baiyoke Tower II, jonka huipulla 84. kerroksessa on pyörivä näköalatasanne. Torni sijaitsee vähän sivussa kaikesta, mutta kompensoi hyvin sijaintiaan korkeudellaan. Voi kun joskus sattuisi Bangkokiin sellaisena ihan kirkkaana päivänä, jolloin näkymät Baiyoke Towerin huipulta olisivat parhaimmillaan.

Muut kirjoitukset aiheesta Bangkok:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *