Wat Phon temppelikompleksi sijaitsee Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa lähellä toista suosittua nähtävyyttä Suurta Palatsia. Wat Pho lienee tunnetuin 46 metriä pitkästä makaavasta Buddha-patsaastaan.

Wat Pho luetaan Thaimaan tärkeimpiin kuninkaallisiin temppeleihin. Temppelin alueelta löytyy maan suurin kokoelma Buddhan kuvia. Temppeli on myös tunnettu tarjoamastaan opetuksesta. Sen alueella sijaitsi Thaimaan ensimmäinen julkinen koulu. Temppelissä opetetaan edelleen thai-lääketiedettä ja perinteinen thaihieronta on saanut alkunsa täällä. Hierontaa opetetaan ja harjoitetaan temppelin alueella edelleen.

Temppelin alueella on useita korkeita rakennuksia, stupia. Osa näistä sisältää pyhäinjäännöksiä ja osa toimii kuninkaallisten hautoina. Samoin kuin temppelialueen muutkin rakennukset, stupat ovat hyvin koristeellisia. Alueelta löytyy stupia monen kokoisina.

Wap Phon makaava Buddha on yksi Thaimaan suurimmista Buddha-patsaista. Pituutta sillä on siis 46 metriä ja korkeuttakin 15 metriä. Ei ihme, että koko patsaan saaminen kerralla valokuvaan on varsin haastavaa. Patsas on tehty tiilistä, muotoiltu laastilla ja lopuksi kullattu. Patsaan takana käytävällä on 108 pronssikulhoa. Näihin kuhunkin kolikon pudottamisen uskotaan tuovan hyvää onnea. Useat näkyvät näin uskovan, sen verran suosittua kolikoiden pudottelu kulhoihin on. Ilmeisesti temppelistä saa ostettua valmiiksi lasketun pussillisen kolikoita, jos omia ei mukaan sattunut.

Suureen Palatsiin verrattuna Wat Pho on paljon rauhallisempi paikka. Turisteja täällä käy vähemmän. Rakennukset ovat myös todella upeita, joten ainakin minä pidän Wat Phota paljon Suurta Palatsia mielenkiintoisempana paikkana. Niinpä Wat Phosta olemme löytäneet itsemme joka kerta Bangkokissa käydessämme.

Temppelialueella on portinpielissä hassun näköisiä patsaita. Patsaat ovat Kiinasta lähtöisin ja ne ovat tulleet paluupostissa kauppalaivoissa toimien painolastina. Osa patsaista esittää eurooppalaisia kiinalaisin silmin nähtynä.

Aiemmilla vierailukerroilla sää on ollut pilvinen. Edellisellä kerralla pilvet olivat suorastaan uhkaavan tummia. Ensimmäinen sadekuuro tuli taivaalta ollessamme ihailemassa makaavaa Buddhaa. Toinen yllätti juuri, kun olimme poistumassa paikalta.

Wat Pho on miellyttävä vierailukohde ja mikä parasta, sinne voi matkustaa jokea pitkin. Julkisen liikenteen jokiveneellä matkustaminen Bangkokissa kuuluu muutoinkin jokaisen vierailun vakio-ohjelmaan.

Muut kirjoitukset aiheesta Bangkok:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *