Lontoosta Thamesin etelärannalta löytyvä maailmanpyörä London Eye oli valmistuessaan vuonna 1999 maailman suurin lajissaan. Nykyinen ennätyksenhaltija Las Vegasin High Roller on jo yli 30 metriä korkeampi, mutta näkymät London Eyesta ovat silti upeat. Joen vastarannalla on sopivasti lähietäisyydellä suuri osa kaupungin keskeisistä nähtävyyksistä. Lontoo on lisäksi kohtalaisen matala kaupunki rakennuskannaltaan, joten matalampikin pyörä riittää talojen yläpuolelle kohoamiseen.

London Eye kohoaa 135 metrin korkeuteen. Laitteen ilmastoiduissa hyteissä on tilaa maksimissaan 25 ihmiselle. Hyttejä on kaikkiaan 32 kappaletta. Yksi kierros kestää noin puoli tuntia.

London Eye on hyvin suosittu ja siksi jonot voivat olla pitkiä. Ostamalla lipun etukäteen pääsee ohittamaan lippujonon, mutta silti itse laitteeseen on jonotettava ja siihenkin voi mennä aikaa. Kalliimmalla Fast Track -lipulla pääsee kulkemaan lyhyemmän jonon kautta. Tällaisen lipun kanssa pitää jo lippua ostaessa kiinnittää päivä ja kellonaika. Lisäksi tarjolla on myös joustavia lippuja, joiden kanssa pääsee nopeamman jonon kautta pyörän kyytiin joko valitsemansa päivän tai viikon aikana. Toki nopeudesta ja joustosta joutuu maksamaan enemmän. Lippujen hinnat löytyvät London Eyen virallisilta sivuilta.

Edellä kuvattujen vaihtoehtojen lisäksi London Eyen lippukategorioista löytyvät päivä- ja ilta -lippu, joka oikeuttaa kahteen kierrokseen saman päivän aikana. Toinen näistä tapahtuu päiväsaikaan ja toinen illan jo hämärryttyä. Lisäksi tarjolla on ajelu kaupunkioppaan kera. Lisäherkkuja kaipaaville löytyy myös samppanja-, viini- ja suklaamaisteluajeluja. Kokonaisen hytin voi myös varata joko kahdenkeskiseen kuherteluun samppanjan ja suklaan kera, tai sitten isommalle ryhmälle ilman muita herkkuja. Tällainen yksityiskyyti tosin kouraisee lompakosta kohtalaisen syvältä. Ja jos syvyyttä lompakossa riittää, voi hytin varata kolmen ruokalajin illallista varten normaalin aikataulun ulkopuolelta.

Itse kokeilimme London Eyen ihan peruskierroksen päiväsaikaan. Olemme kokeilleet vastaavaa Singaporessa ilta-aikaan ja siellä ainakin kaupungin valot tekivät näkymistä erityisen upeat. Varmasti sama pätee myös Lontooseen.

Muut kirjoitukset aiheesta Lontoo:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *