Tsekin pääkaupungissa Prahassa sijaitsevan Prahan linna on maailman suurin muinaislinna. Linna on alunperin rakennettu 800-luvulla, mutta sitä on laajennettu useita kertoja sen jälkeen. Nykyisin linna toimii Tsekin presidentin virka-asuntona. Aiemmin siellä ovat pitäneet hoviaan Böömin kuninkaat ja Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisarit

Perinteiseen tapaan Prahan linna sijaitsee mäellä. Tästä johtuen se on helposti nähtävissä miltei mistä tahansa Prahan keskustasta käsin.

Sijainti mäen päällä tarjoaa myös upeat näkymät alas kaupunkiin.

Linnan pihalla sijaitseva goottilainen Pyhän Vituksen katedraali on upea rakennus. Kirkon rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1344, mutta erinäisten surkeiden sattumusten vuoksi se valmistui vasta vuonna 1929. Rakennustyöt kestivät siis miltei 600 vuotta. Valitettavasti katedraali sijaisee varsin ahtaassa paikassa, joten kuvan saaminen koko rakennuksesta vaatisi hieman suurempaa laajakulmaa kuin mitä minulla sattui edellisellä vierailulla olemaan mukana.

Katedraali on hieno myös sisältä päin. Valitettavasti edellisellä vierailulla Prahan linnassa ei aikataulu sallinut piipahdusta kirkon sisätiloissa.

Linnan alueella sijaitsee Pyhän Vituksen katedraalin lisäksi kolme muutakin kirkkoa. Palatseja alueella on kaikkiaan kolme. Näiden lisäksi ihmeteltävänä on lukuisia muita merkittäviä rakennuksia. Myös hienoja puutarhoja on useita. Alueen koluamiseen saa siis helposti käytettyä kokonaisen päivän.

Muut kirjoitukset aiheesta Praha:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *