Córdoban historiallinen keskusta kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Alueella on monia merkittäviä rakennuksia. Yksi näistä on keskiaikainen linnoitus Alcázar de los Reyes Christianos. Samalla paikalla oli linnoitus jo ennen islamilaisten umaijadien Espanjan valloitusta. Umaijadit rakensivat paikalle uuden linnoituksen. Nykyinen linnoitus on rakennettu 1300-luvulla kristittyjen vallattua Córdoban takaisin. Linnan nimi tarkoittaa suoraan käännettynä kristittyjen kuninkaiden linnaa. Arabivivahdetta tuo sana alcázar, joka tulee arabian kielestä.

Vaikka itse linnoituskin on hieno, jää se selvästi suuren ja upean puutarhan varjoon. Me emme lopulta edes tutkineet itse linnaa sen tarkemmin, vaan vietimme vain aikaa pelkkää puutarhaa kiertäen.

Linna on neliön muotoinen ja kaikissa neljässä muurin kulmassa on torni. Linnan sisäosien kautta on mahdollista päästä kiipeämään muurille, josta on upeat näkymät niin puutarhaan kuin osin myös kaupungillekin päin. Meiltä jäivät nämä näkymät näkemättä, koska emme linnan sisäosiin suunnanneet. Olen kuitenkin nähnyt kuvia aiheesta. Lisätietoa ja kuvia aiheesta löytyy Unelmatrippi-blogista täältä.

Linnan puutarhassa on valtavasti istutuksia ja vesialtaita suihkulähteineen. Koska ollaan Andalusiassa, niin palmuja kuin appelsiinipuitakin on joka puolella. Jostain syystä näiden puiden yhdistelmään ei jaksa koskaan kyllästyä.

Alcázar de los Ryes Christianos liittyy myös vahvasti Espanjan inkvisition historiaan, sillä linnassa toimi yksi inkvisition ensimmäisistä tuomioistuimista. Moni vääruskoinen sai täällä tuomionsa. Vaikka inkvisition toiminnan julmuutta onkin voitu liioitella, on niin henkinen kuin fyysinenkin kidutus kuulunut järjestön normaaleihin kuulustelumenetelmiin.

Kristoffer Kolumbus tapasi Espanjan kuninkaalliset juuri Córdoban linnassa ennen ensimmäistä löytöretkeään. Kolumbushan ei vielä tuolloin tiennyt olevansa lähdössä löytämään uutta mannerta, hän halusi vain purjehtia oikotietä Intiaan. Tapahtuman muistoksi linnan puutarhasta löytyy veistos, joska esittää Kolumbusta ja kuningasparia.

Me päädyimme Alcázar de los Reyes Christianoksen linnoitukseen aluksi vain tappamaan aikaa. 5€ pääsymaksu ei tuntunut liian kalliilta. Totesimme kuitenkin pian linnan puutarhan huiman hienoksi. Paikka on ehdottomasti tuon pääsymaksun arvoinen. Varmasti seuraavalla kerralla kurkistamme myös itse linnan sisäosiin.

Muut kirjoitukset aiheesta Córdoba:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *