Talvella poistuisin mieluiten Suomesta kokonaan ja katoaisin jonnekin lämpimään. Valitettavasti tämä ei ole aina mahdollista. Pimeyden kanssa vielä tulisin toimeen, mutta kylmyys ei sovi minulle lainkaan. Siksi en myöskään erityisesti pidä lumesta.

Tästä huolimatta lumen laskeuduttua maahan sopivasti jouluksi nappasin kameran mukaan ja kävin pienellä kävelykierroksella Helsingin keskustassa. Ja joudun kyllä myöntämään, että lumipeitteinen kaupunki näyttää paremmalta kuin musta ja synkkä vesisateinen kaupunki.

Toisinaan meillä on tapana leikkiä turistia myös omassa kotikaupungissamme. Yleensä tällöin varaamme huoneen hotellista tai ainakin lähdemme liikkeelle tavallista vapaapäivää aikaisemmin. Aamiaista nautimme joko hotellissa tai jossain kahvilassa. Sitten kierrämme katselemassa nähtävyyksiä, joita ei syystä tai toisesta ole koskaan aiemmin tullut mieleen käydä katsomassa.

Vaikka Helsinki ei monessa asiassa pärjääkään maailman metropoleille, on täälläkin valtavasti mielenkiintoista nähtävää. Sama koskee varmasti myös muita Suomen kaupunkeja. Nähtävyyksiä katsellen vietetyn päivän jälkeen tuntuu kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla, vaikka onkin pyörinyt ihan kotikulmilla. Mikäli et tällaista ole koskaan kokeillut, suosittelen lämpimästi.

Rauhallista joulua!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *