Nyt se sitten tapahtui, lähdimme vihdoin yöksi pois kotoa ensimmäisen kerran tänä vuonna. Kohteena oli Naantali, jossa vietimme viime viikonloppuna kaksi päivää vaihtelevassa säässä. En aiemmin ole kotimaan seikkailuistamme viitsinyt blogiini juuri kirjoitella. Nyt koronapandemian myötä monta kuukautta lähinnä kotona kökötettyämme tämä pieni irtiottokin tuntui jo melkein kuin maailmanympärimatkalta, tai ainakin pitkältä viikonlopulta Keski-Euroopassa.

Majapaikan suhteen meillä oli niukasti valinnanvaraa. Olimme päättäneet hyödyntää Hotels.comin ilmaisen yön ja tämä rajasi vaihtoehdot Naantalin kylpylään ja Kultaranta Resortiin. Koska marinoituminen haaleissa liemissä ei ollut suunnitelmissa, valitsimme viimeksi mainitun. Kymmenen minuutin automatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva golf-hotelli ei ollut mikään optimaalinen vaihtoehto, mutta eipä siitä tarvinnut juuri mitään maksaakaan näillä säädöillä. Pieni etäisyys ei haitannut, koska olimme liikkeellä autolla joka tapauksessa.

Sääennuste lupaili viikonlopulle koko Suomen suven kirjoa. Alkuviikosta ennuste näytti jopa niin kurjalta, että olimme vähällä perua koko reissun. Kun sitten varakohteemmekin sääennuste kääntyi lopulta yhtä ikävän näköiseksi, päätimme kuitenkin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassamme. Ennusteessa Naantalin lauantai näytti erityisen sateiselta, mutta iltaa kohden sään olisi pitänyt kirkastua. Sunnuntaille oli ennusteltu auringonpilkahduksia alkuiltaan asti.

Vietimme aikamme Naantalissa vanhankaupungin kortteleita kiertäen, nauttien kahviloiden ja ravintoloiden antimista sekä osallistumalla sunnuntaina opastetulle kierrokselle Kultarannan valtavassa puutarhassa. Auringonpaisteesta saimme nauttia lopulta vain pari pientä hetkeä, muun osan ajasta taivas oli pilvessä. Saimmepa lauantaina iltapäivällä niskaamme oikein kunnon kaatosateenkin. Silti poistuminen kotinurkista tuntui todella hyvältä.

Tämä ensikokemus korona-ajan matkailusta herätteli meissä orastavaa toivoa kovaa vauhtia lähestyvän kesäloman suhteen. Ehkä tämä tästä.

Muut kirjoitukset aiheesta Naantali:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *