Nyhavnin kanavan varren värikkäät talot on se kuva, jolla Kööpenhaminaa yleensä esitellään. Se löytyy matkaoppaiden kansista ja vilahtaa matkailuohjelmissa. Maaliskuisella pikavisiitillämme tähän Tanskan pääkaupunkiin kävimme näitä taloja vilkaisemassa.

Värikkäistä taloista löytyy kahviloita, ravintiloita ja baareja. Kesällä terassit ovat varmasti turisteja pulloillaan, mutta viileähkönä alkukevään iltapäivänä pöydät olivat pääosin tyhjillään. Turisteja oli kuitenkin liikkeellä kohtalaisen paljon.

Nyhavn sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Strøget-kävelykadun itäpäästä ei Nyhavniin ole enää kuin parin korttelin matka. Värikkäät talot ovat 1600- ja 1700-luvuilla rakennettuja. Vanhin talo, numero 9, on rakennettu 1681.

Kanavan pääty toimii perinnesatamana. Eteläpuoli on varattu Tanskan kansallismuseon omistuksessa oleville puulaivoille, pohjoispuolella on yksityisomisteisia edelleen käytössä olevia puulaivoja.

Nyhavn on kyllä näkemisen arvoinen, mutta emme siitä ihan kamalasti innostuneet. Tykkäsimme enemmän rauhallisemmista tienoista Christianshavnin kanavan luona. Toki siellä ei ollut yhtä hauskoja värikkäitä taloja, mutta eipä ollut tungostakaan.

[Edit 7.10.2023: Päivitetty postaukseen aurinkoisemmat kuvat syyskuulta 2023 alkuperäisten kevään 2017 pilvisten kuvien tilalle]

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *