Meidän ruokakuntamme yhteinen kesälomamatka suuntautui tänä vuonna Tallinnaan, jossa kävimme katsomassa Laululavalla Guns N’ Rosesin keikan. Olimme nähneet bändin jo edellisenä kesänä Hämeenlinnassa ja hienosta esityksestä innostuneina päätimme ottaa uusinnan.

Tämä oli meidän ensimmäinen konserttikokemuksemme Tallinnassa. Tuttavilta olemme kuulleet hyviä arvioita niin jäähalli- kuin ulkoilmakonserteistakin. Positiivinen oli meidänkin kokemuksemme. Varmasti käymme toistekin.

Matkan suunnittelussa kaikki tärkeimmät kohdat menivät nappiin. Varasimme hotellin jo noin viikon ennen kuin keikkaliput tulivat myyntiin. Hotels.comin kautta tehty varaus oli peruttavissa ilman kuluja. Riskiä ei siis ollut. Lisäksi meillä oli sopiva ilmainen yö käytettävissä, kymmenen majoitusyön jälkeenhän Hotels.comista saa yhden yön majoituksen ilmaiseksi. Majoituksesta maksoimme siis pelkät verot, mikä tarkoitti tässä tapauksessa vähän reilua kymppiä.

Hotelliksi ajattelimme kokeilla jotain uutta. Kohtalaisen uusi Tallinnan Hilton oli vielä testaamatta, joten päätimme kokeilla sitä tällä kertaa. Hotelli sijaitsi vieläpä sopivasti Laululavan suunnalla. Kävelymatkaa hotellin ja majapaikan välillä oli noin puolen tunnin verran. Aikainen varaus takasi maltillisen hinnan. Ilmeisesti lähempänä h-hetkeä kaupungin majoituskapasiteetti jo natisi liitoksistaan ja hinnat olivat korkealla.

Myös keikkalippujen osalta olimme onnekkaita. Hämeenlinnan keikalle emme ehtineet saada paikkoja lavan edustan Golden Circle -katsomoon. Tällä kertaa mieli teki tuonne päästä. Suomen Ticketmaster myi Golden Circlen osalta ei-oota, mutta onneksi virolainen Piletilevi pelasti. Sitä kautta suoraan ostettuna liput olivat halvempia ja niitä oli hyvin saatavilla. Kun Hämeenlinnan keikan normaalilippu kustansi 89,50€, irtosi Tallinnan keikan Golden Circle -piletti Virosta ostettuna 98€ hintaan. Piletilevin nettikauppa on auttavasti suomennettu, joten ostos onnistui kätevästi.

Viimeinenkin palanen palapelistä loksahti paikoilleen, kun varasimme Tallink Siljalta laivaliput. Ne ostimme heti konserttilippujen jälkeen. Edullisempiakin paatteja olisi ollut tarjolla, mutta halusin samalla vilkaista Megastaria, jolla en aiemmin ole matkustanut.

Kenties osalle matkustajia konserttipäivänä Helsingissä järjestetty Trumpin ja Putinin huippukokous saattoi aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa  Meillä oli onneksi kotoa Länsisatamaan vain vartin kävelymatka, joten tämänkin karikon onnistuimme väistämään. Matka Tallinnaan sujui siis ilman kommelluksia. Hyödynsimme Tallinnan matkakorttejamme ja hurautimme terminaalin lähipysäkiltä hotellin nurkille bussilla numero 2. Hotellilla nautitun lounaan jälkeen huoneemme oli jo valmis ja pääsimme virkistäytymään ennen illan konserttia.

Kävely Laululavalle oli ennakkotietoja mielenkiintoisempi. Matkalle osunutta Kadriorgin puistoa oli kiva katsella ja sen läpi kulkenut reitti sai matkan tuntumaan todellista lyhyemmältä. Päivä oli ollut paahtavan kuuma, lämpötila pyöri edelleen 30 asteen tienoilla. Vettä oli kävelymatkalla mukana pari pullollista, mutta ne loppuivat auttamatta kesken. Perillä hankimmekin heti useamman pullon vettä mukaan keikan ajaksi.

Ensimmäinen lämmittelijä oli jo lauteilla päästessämme pelipaikalle. Kuulimme bändiltä muutaman kappaleen kävellessämme, mutta lavan edustalle päästyämme esitys oli jo ohi. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä illan kattauksesta vain pääesiintyjä kiinnosti meitä. Toisena soittanutta Volbeatia yritimme jopa välttää kuulemasta.

Kevyen ruokailun suoritettuamme päätimme kuitenkin pitkin hampain yrittää sietää Volbeatia ja samalla varmistaa hyvät paikat lavan edustalta. Ruokatarjonta alueella oli enimmäkseen keskittynyt yhden ruohokentän ympärille. Tarjonta oli hieman erilaista kuin kotoisilla festareilla, mutta monenlaista syötävää oli tarjolla. Jonot olivat varsin maltillisia. Olutpisteisiin jonoja näkyi enemmän.

Paikkastrategiamme toimi varsin hyvin. Olimme keikan alkaessa noin kuuden ihmisen päässä lähimmästä lavan edustan turva-aidasta. Alun hektisen vaiheen jälkeen väen paine hellitti ja ympärillä alkoi olla enemmän tilaa hengittää. Ihan konsertin loppuun asti tilaa oli hyvin ja näkyvyys lavalle mainio. Itse show oli huikea. Kokemus oli kovin erilainen kuin vuotta aiemmin Hämeenlinnassa. Soittajien välinen pieni kikkailu ja yleinen hyväntuulisuus välittyi paremmin, kun heidän ilmeitään pystyi seuraamaan. Sijoitus kalliimpaan lippuun siis kannatti ehdottomasti.

Konsertin päätyttyä tankkasimme vesipisteestä matkaevästä. Pimeän tultua ilma oli viilentynyt 20 asteen tienoille, mutta shown aikana hikoiltu neste vaati lisätankkausta. Palasimme majapaikkaan tuttua reittiä seuraten puiston läpi. Suurin osa väkimassasta palasi kaupunkiin puiston viertä kiertäen, joten itse puistossa oli huomattavan rauhallista.

Ainoa pieni kömmähdys suunnitelmissamme selvisi perillä hotellihuoneessa. Söimme Laululavan alueella vain kevyesti, emmekä olleet hoksanneet varata mitään evästä huoneeseen. Yöllä oli jo vähän nälkä, eikä kello yhden jälkeen hotellilta saanut enää mitään syötävää. Huonepalvelukin lopetti palvelun yhden aikaan. Pahimpaan hätään järsimme minibaarista suklaapatukan. Herätyskello laitettiin pirisemään aikaisin, jotta pääsisimme pian aamiaiselle.

Tallinnan Hilton osoittautui todella hyväksi majapaikaksi. Hotelli sijaitsee hieman syrjässä vanhastakaupungista, mutta toisaalta aiemmin mainittu Kadriorgin puisto on kivasti ihan lähellä. Eikä alue muutenkaan vaikuta ollenkaan tylsältä. Sekä vanhoja puutaloja että mielenkiintoisia moderneja rakennuksia löytyy läheltä paljon.

Hotellin aula oli viihtyisä ja tyylikäs. Henkilökunta osoittautui hyvin ystävälliseksi ja kaikki sujui erinomaisesti. Yhdeksännessä kerroksessa sijainnut huoneemme oli tilava ja sänky hyvän kokoinen. Huone oli myös todella rauhallinen, nukuimme hyvin. Yö jäi vähän lyhyeksi, mutta se ei ollut hotellin vika.

Huoneemme hintaan kuulunut aamiainen tarjottiin toisen kerroksen ravintolassa. Aamiaistarjonta oli todella hyvä ja palvelu myös täällä erinomainen. Kahvi ja tuorepuristettu appelsiinimehu saapuivat suoraan pöytään. Täydennyspalvelu pelasi myös mallikkaasti. Olimme nälkäisinä aamiaisella varsin aikaisin, joten ruuhka-aikojen ryysiksestä en osaa sanoa mitään. Olimme pitkään paikan ainoat aamiaisasiakkaat.

Musiikkimatkamme oli erittäin positiivinen kokemus. Tallinna on etenkin Helsingissä asuvalle hyvä vaihtoehto kotimaan keikkapaikoille tällaisten joka paikassa kiertävien suurkonserttien osalta. Oman ja tuttavien kokemusten mukaan Tallinnaan on mahdollista saada edullisempia konserttilippuja paremmilla paikoilla kuin Helsinkiin. Nykyisin tuntuu, että suosittujen esiintyjien Helsingin konsertteihin parhaat paikat myydään jo ennakkoon tiskin alta. Tämä käytäntö ei ilmeisesti vielä rehota ainakaan yhtä pahasti Tallinnassa. Ne huonot paikat on nyt jo niin nähty.

Muut kirjoitukset aiheesta Tallinna:

4 kommenttia

 1. Rosa 21.7.2018 at 08:26

  Vähän haikailin tuonne konserttiin, mutta päätös jäi tekemättä ja siten keikka näkemättä. Postauksesi luettuani olen kyllä kade. Teillä näytti kaikki palaset loksahtavan paikoilleen. Hikisen keikan jälkeen pääsi ihanaan hotellihuoneeseen. Minulla on kokemusta vain yhdestä keikasta Tallinnassa. Kävimme katsomassa Nouvelle Vagueta vuosia sitten. Keikka oli talvella, joten saimme edukkaan matkapaketin laivayhtiön kautta.

  Vastaa
  1. Aron 22.7.2018 at 07:09

   Oli kyllä superkiva keikka. Olen erittäin tyytyväinen, että hankittiin ne paremmat paikat. Enpä koskaan ole ollut noin lähellä lavaa isolla keikalla. Kun bändi vielä veti melkein 3,5 tuntia, tuli rahalle hyvin vastinetta. Ehkä tulevat taas ensi vuonna näille nurkille, sen verran kivasti tuntuvat kiertävän.

   Nuo keikkapaketit on varmasti käteviä. Saa samalla kerralla varmistettua koki paketin. Sitäkin mietittiin, mutta pakettiin ei olisi saanut Golden Circle -lippuja. Oli siia pakko varata itse.

   Vastaa
  1. Aron 25.7.2018 at 01:42

   Kiitos! Kovasti tykkäsimme niin keikasta kuin hotellistakin. Varmasti majoitumme Hiltoniin myös seuraavalla Tallinnan visiitillä.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *