Joulukalenterin kolmastoista luukku tarjoilee vähän erilaisen aasialaisen suurkaupungin. Poissa on kaoottinen liikenne. Kaikkialla on putipuhdasta ja kaikki toimii viimeisen päälle. Moni asia on kuitenkin tuttua muista Aasian kaupungeista: lämmintä riittää ja ruoka on taivaallisen hyvää.

Kyseessä on Singapore, tuo kaupunkivaltio Malakan niemimaan eteläkärjessä. Kaupunki on tunnettu huimasta rakennustahdista. Kovin vanhoihin matkaopaskirjoihin ei kannata rahojaan sijoittaa, kaikkea uutta ja ihmeellistä on kuitenkin ehtinyt jo rakentua kirjan painamisen jälkeen.

Kuva on otettu läheltä Singapore Flyer -maailmanpyörää. Vaikka tämä pyörä ei enää maailman suurin olekaan,  voin suositella lämpimästi tutustumista. Etenkin pimeällä näkymät ovat todella upeat. Singapore on hienoa katsottavaa valojen sytyttyä korkeissa taloissa.

Kaikki joulukalenterin luukut löytävät täältä.

Muut kirjoitukseni kohteesta Singapore:

2 kommenttia

 1. Merja / Merjan matkassa 13.12.2017 at 15:34

  Singapore on upea kohde. Lomailin siellä viikon lokakuussa enkä yhtään ihmettele miksi kaikki siitä tuntuvat tykkäävän. Kiva idea tämä joulukalenteri. Täytyypä tutustua muihinkin kohteisiin 🙂

  Vastaa
  1. Aron 13.12.2017 at 17:06

   Kiitos! Singapore on kyllä kiva, nähtävää on paljon ja lämmintä riittää. Ruokakin on erinomaista ja sitä saa edullisesti hawker centereistä.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *