Tällä kertaa joulukalenterista paljastuu eurooppalainen metropoli. Tämä eläväinen kaupunki tarjoilee nähtävyyksiä useilta aikakausilta. Nähtävää on niin paljon, että on vaikea kuvitella ihmistä, joka ei kaupungista jotain mielenkiintoista keksisi. Ruoankaan puolesta ei tarvitse pelätä, vaikka maan maine kulinarismin saralla onkin vähän kyseenalainen. Kansainvälisen kaupungin ruokatarjonta on todellisuudessa laaja ja taso korkea.

Kyseessä on tietenkin Lontoo. Kaupunki on tunnettu kaksikerroksisista busseistaan ja parlamenttitalon kellosta, Big Benistä. Joskin Lontoon tunnettujen kohteiden listaaminen yhdessä virkkeessä tuntuu aika naurettavalta. Kaupunki kun on tunnettuja paikkoja pullollaan.

Kuva on otettu Piccadilly Circuksesta. Aukion isot valomainokset ja pieni Anteroksen (ei siis Eros, kuten usein kuvitellaan) patsas kuuluvat nekin Lontoon tunnetuimpiin maamerkkeihin.

Kaikki joulukalenterin luukut löytävät täältä.

Muut kirjoitukseni kohteesta Lontoo:

1 kommentti

  1. Kirsi Hollo 13.9.2021 at 11:30

    Itse olen kyllä aina pitänyt yritysten valomainoksista ja led screeneistä. Mielestäni ne tuovat jonkinlaista kansainvälisen suurkaupungin tunnelmaa. New Yorkin Times Square ja Tokio ja Osaka Japanissa ovat mielestäni tästä hyviä esimerkkejä.

    Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *