Näin tammikuussa koko maailma pakkautuu aina Helsingin Messukeskukseen, kun on Matkamessujen aika. Messut käynnistyivät jo eilen ammattilaispäivänä, mutta suurelle yleisölle ne avautuvat tänään ja sama meno jatkuu sunnuntaihin klo 18 asti.

Vietin ammattilaispäivän messuihin tutustuen ja muiden bloggaajien kanssa ajatuksia vaihtaen. Kotimaan kohteista mieleeni jäivät vahvimmin pyöreitä täyttävät Kokkola (400 vuotta) ja Rauman pitsiviikot (50 vuotta). En ollut koskaan kuullutkaan lokakuisin Louhisaaren kartanossa järjestettävistä kummituskierroksista, mutta kiinnostuin oitis. Itse paikkahan on suomalaisittain todella ainutlaatuinen ja tuollainen kierros sopii sinne varmasti mainiosti. Edellisestä Louhisaaren kartanon vierailustani voit halutessasi lukea lisää täältä.

Messujen teemamaana on tällä kertaa Viro, joka onkin hyvin esillä usean lähekkäin sijaitsevan osaston voimin. Myös Tallinnalla on nyt ensimmäistä kertaa oma osastonsa. Mehän emme ole Virossa vielä päässeet Tallinnaa pidemmälle, joten ehkä tänä vuonna olisi aika jatkaa johonkin muuhun osaan maata. Hyviä vinkkejä löydän helposti ainakin blogeista Lähtöportti ja Lähtöselvitetty. Tai sitten vain jäämme Tallinnaan tutustumaan kaupungin uusiin kohteisiin, kuten mielenkiintoisen kuuloisiin uusiin museoihin. Näistä kiinnostavat ainakin Paksun Margareetan tykkitornissa majaansa pitävä Viron Merimuseo sekä Proto Keksintötehdas. Jälkimmäisestä löytyy jo kokemuksia Joko mennään -blogista.

Tämän vuoden tulevia matkoja varten en vielä onnistunut muita tärppejä löytämään, mutta jatkan tutkimuksia viikonlopun mittaan. Meidän matkavuotemme suunnittelu on epätyypillisen kesken. Emmehän me edellisinäkään vuosina ole vielä näin aikaisin tienneet tarkasti mihin tulemme matkustamaan, mutta ainakin jotain suunnitelmia on ollut olemassa. Nyt on selkeä haju vasta yhdestä matkasta. Perinteiden vuoksi kerron nyt kuitenkin tämän hetkisen parhaan arvaukseni aiheesta.

Kambodža 

Keväällä haluamme päästä Kambodžaan, joka tippui harmittavasti pois viime kesän reissun ohjelmasta. Tuolloin Kambodžan ykköskohteenamme oli etelän Kampot, mutta kun nyt lähdemme ihan erilliselle matkalle maahan, voimme tutustua samalla muihinkin kohteisiin. Siem Reapissa olimme jo käyneet Angkorin temppeleitä nuuskimassa, mutta noin upea kohde tarjoaa hyvin nähtävää toisenkin vierailun tarpeiksi. Aloitamme siis oletettavasti juuri Sieam Reapista ja valumme sieltä kohti etelää. Lopuksi tutkimme pääkaupunki Phnom Penhiä, josta lähdemme kotimatkalle. Mitään varauksia ei tätäkään matkaa varten ole kuitenkaan tehty, joten muutokset ovat mahdollisia ja jopa todennäköisiä.

Pariisi?

Vapun alla minulla on tulossa työreissu Osloon. Kun siinä heti perään on vapun vuoksi tarjolla pitkä viikonloppuvapaa, en millään viitsisi palata suoraan kotiin. Samalla pakkaamisella siis mahdollisesti häivyn jonnekin Euroopan kohteeseen, jonne vaimo lentää täsmänä Suomesta. Kohde on vielä täysin auki, mutta ainakin Pariisi on jo ideana heitetty ilmaan. Se on kuitenkin suosikkikaupunkimme ja siksi aina hyvä vaihtoehto. Ensimmäisestä vierailustamme kaupungissa tulee tänä vuonna kuluneeksi pyöreät kaksikymmentä vuotta, ja edellisestäkin vierailusta on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta. Lisäksi emme ole koskaan käyneet Pariisissa keväällä.

Eikä siinä vielä kaikki

Kevään jälkeen ei sitten olekaan muita sen tarkempia suunnitelmia. Käymme kesällä varmasti jossain päin Eurooppaa ja Tallinnan laivareissu tai pari tulee myös kyseeseen, mutta sen jälkeisestä vuodesta en sitten osaakaan sanoa mitään. Suurimpana syynä epävarmuuteen on työn alla oleva suunnitelma alkuvuodelle 2021. Tämän suunnitelman toteutuminen on vielä hyvin epävarmaa, joten en pureudu siihen vielä sen tarkemmin. Toteutuessaan tuo suunnitelma kuitenkin imee kaikki käytettävissä olevat resurssimme, joten voi hyvin olla, että vuoden 2020 loppupuoliskon istumme vain kotona ja noudatamme opiskelijaruokavaliota.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *