En voi sanoa koronan varsinaisesti peruneen kesälomasuunnitelmiamme, koska emme olleet ehtineet tehdä mitään tarkkoja suunnitelmia ennen pandemian rantautumista Suomeen. Silti voin varmuudella sanoa, että emme olisi missään tapauksessa päätyneet nyt suunnitteilla olevaan vaihtoehtoon ilman koronaa. Tulossa on todellinen miljoonien mahdollisuuksien kesäloma, enkä ole ollenkaan varma, onko edes suurin osa näistä mahdollisuuksista positiivisia.

Suuntamme on kohti pohjoista. Ajelemme Suomen läpi ja vietämme puolitoista viikkoa Pohjois-Norjassa. Harkitsimme hetken jopa asuntoauton vuokraamista, mutta siihen olisi sisältynyt varausmaksu. Suunnitelmien epämääräisyyden takia emme halunneet sitoutua mihinkään, joten päädyimme lopulta reissaamiseen omalla autolla.

Suunta on meille hyvin epätyypillinen, sillä yleensä haemme lomalta ensisijaisesti lämpöä. Siksi pohjoinen ei ole koskaan ollut meille mahdollinen vaihtoehto. Meillä ei samasta syystä ollut mitään esitietoja alueen nähtävyyksistä. Ei vain ollut koskaan kiinnostanut ottaa selvää. Tarkempi tutustuminen paljasti paljonkin mielenkiintoista nähtävää.

Silti mielessä siintää valtava määrä uhkakuvia. Päällimmäisenä mietityttää sää. Jos koko matkan ajan sataakin kaatamalla ja me istumme vain autossa katsellen maisemia lasinpyyhkijöiden rytmittäminä jaksoina. Jos emme pärjää luonnon rauhassa joka paikkaan tunkevien ötököiden takia. Siinä olisi tarjolla miljoonia uhkakuvia jo yhdellä kertaa. Jos Norjan puolella onkin niin kylmä, etteivät mukaan ottamamme vaatteet riitä. Vastaavia asioita en ole aiemmin joutunut pohtimaan kesäloman yhteydessä. Yleensä huolena on ollut enemmänkin mukaan pakkaamamme aurinkorasvan riittävyys.

Toki emme tälle matkalle lähtisi ihan pelkästään negatiivisia fiiliksiä hakemaan. Yleensä jokainen matkakohde on tarjonnut jotain kivaa ja mahdolliset negatiiviset ennakko-odotukset kääntyneet positiivisiksi yllätyksiksi. Pohjoisen huimat maisemat houkuttelevat ja mahdollisuus nähdä lunni tai valas eivät kuulosta ikäviltä nekään. Ja jos ei muuta, on nyt tarjolla ainakin odottamattomia ja täysin aiemmista matkoista poikkeavia elämyksiä. Emmehän tällaiselle matkalle olisi hoksanneet normaalitilanteessa lähteä laisinkaan.

Mahdollisuuksia siis on suuntaan jos toiseenkin. Reissusta voi tulla joko paras tai paskin ikinä, tai sitten jotain tältä väliltä. Matkakertomuksesta viimeistään selviää, miten kävi.

8 kommenttia

 1. Jenni / Unelmatrippi 2.8.2020 at 16:50

  Vähän samankaltaisia fiiliksiä oli itselläkin tästä kesästä, sillä erotuksella että olemme kyllä matkailleet jonkin verran myös kylmässä ja sateessa aiempinakin vuosina. Lämpimästä mekin tykkäämme enemmän enkä varsinaisesti vapaaehtoisesti koskaan hakeudu kylmään ja sateeseen, mutta on käynyt huonoa tuuria. Ei sitä sadetta koskaan halua eikä se koskaan herkkua ole. Hyvät maisemat voivat onneksi kompensoida paljon (jos siis ei sada niin jatkuvalla syötöllä, että mitään maisemia ei edes näe). Toivottavasti on tarpeeksi vaatetta mukana ja sää suosii edes jollain tasolla!

  Vastaa
  1. Aron 2.8.2020 at 17:23

   Jotenkin keväällä vielä toivoin, että tilanne olisi nyt jo normalisoitunut. Se oli aika lapsellisesti ajateltu, kuten nyt tuntuu. Toivotaan tosiaan, että sää suosisi edes osan ajasta.

   Vastaa
   1. Jenni / Unelmatrippi 2.8.2020 at 19:21

    Sama juttu. Mutta ei tätä oikeasti voinut aavistaa. Tilanne olisi voinut kääntyä miten vain.

    Hyvää tai vähintään siedettävää reissua teille! 😀

   2. Aron 3.8.2020 at 08:55

    Kiitos. Eiköhän tästä ihan kivaa tule. Tai jopa parempaa. 😀

 2. Reissu-Jani 3.8.2020 at 17:03

  Mulle loman säällä ei ole ollut kovinkaan paljon väliä. Kunhan pääsee lomalle, ja varsinkin neljän kuukauden kotona olon jälkeen oli hyvä lähteä — jonnekin.
  Lähdimmäh Lappiih, ja mukavasti meni tällä kertaa – aurinkoa ja lämpöä lähes +30 astetta. On sitä eräänäkin vuonna kävelty Kalottireittiä 11 päivää siten, että joka helvetin päivä satoi vettä – no se alkoi jo hieman tuntumaan hermossa ja painavissa märissä kamoissa — mutta eipä täytynyt istua toimistossa typerissä palavereissa.

  Vastaa
  1. Aron 3.8.2020 at 23:39

   Sade ja kylmä on yhdistelmä, josta en pidä. Tropiikissa sade ei haittaa lainkaan yhtä pahasti. Melkoisen hieno lomasää sattui teille. Ja on kyllä totta, että tämän pitkän eristyksen jälkeen on ihan pakko päästä pois kotinurkista, vaikka se tarkoittaisikin poistumista mukavuusalueelta.

   Vastaa
 3. Marika / Matkalla Missä Milloinkin 14.8.2020 at 22:49

  Onkin hauska kuulla sitten jälkikäteen, miten reissu sitten loppujen lopuksi sujui. Me ollaan nyt viime aikoina kierretty Lappia ja Pohjois-Norjaa, ja nautittu reissusta ja sen tarjoamista maisemista, vaikka säät ovatkin olleet vaihtelevia. Ja olihan valaiden (kaskelottien) ja lunnien näkeminen hienoa. Toivottavasti teidän reissu osoittautuu mitä parhaimmaksi!

  Vastaa
  1. Aron 20.8.2020 at 10:34

   Reissu meni lopulta vahvasti yli odotusten. Erityisesti sää yllätti, sillä juuri parempia kelejä emme olisi osanneet toivoa. Meillä taisi olla onnea matkassa. Nyt pitää hetkinen sulatella ja käydä läpi valtavaa kuvakasaa. Sitten vähän myöhemmin on matkakertomuksen vuoro.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *