Tässä olisi nähtävyys, jossa ei nimensä mukaisesti ole mitään nähtävää. Niin, että onkohan tämä siis nähtävyys ensinkään? Päätimme paikalla kuitenkin pysähtyä ihan vain sen takia, että olin sen bongannut kartasta reittimme varrelta. Matkamme kulki tuolloin Phoenixista kohti Kingmania tietä 93 pitkin.

Katsellessani Phoenixista eteenpäin jatkaessamme seuraavan siirtymäetappimme varrelle osuvia nähtävyyksiä, totesin tarjonnan varsin köyhäksi. Erityisesti pienen Wickenburgin ja vielä pienemmän Wickieupin välisellä noin 75 mailin osuudella karttaan oli merkitty ainoastaan Nothing, joskin senkään kohdalla ei näyttänyt olevan oikeastaan mitään muuta kuin tuo nimi. Ja se nimihän jo itsessään kertoo, ettei paikalla ole mitään. Silti tai ehkä juuri siksi kiinnostukseni heräsi. Netistä tutkimalla ymmärsin, että Nothing on kaupunki, joskin sen asukasluku on parhaimmillaankin ollut vain neljä. Kaupungissa oli sen huippuvuosina kuitenkin jopa huoltoasema ja pieni kauppa.

Nothingin kaupungin perusti Richard ”Buddy” Kenworthy vuonna 1977. Nimi on selvästi valittu pilke silmäkulmassa ja huumoria löytyi myös tien varren kaupungista kertovassa kyltistä. Kyltissä luki nettilähteiden mukaan seuraava teksti:

The staunch citizens of Nothing are full of Hope, Faith, and Believe in the work ethic. Thru-the-years-these dedicated people had faith in Nothing, hoped for Nothing, worked at Nothing, for Nothing

Kaupunki syntyi ja kuoli perustajansa mukana, sillä Buddyn muutettua pois vuonna 2005 kaupunki lakkasi olemasta. Vuonna 2008 Nothing heräsi hetkeksi uudestaan eloon, kun Mike Jensen osti sen ja perusti sinne pizzerian siirrettävän uunin avulla. Hänen tarkoituksensa oli jatkaa kaupan toimintaa ja mahdollisesti perustaa myös leirintäalue matkailuautoille. Hänen hankkeensa kuitenkin kuivuivat kokoon ja keväällä 2011 kaupunki oli jälleen asumaton. Sen jälkeen elämä ei ole palannut Nothingiin. Jäljellä on enää nipin napin pystyssä pysyvä vanha kaupparakennus sekä pari haalistunutta kylttiä.


En varsinaisesti keksi mitään järkevää syytä käydä tätä nähtävyyttä katsomassa, mutta jaloittelutaukoa kaipaavalle matkailijalle tässä kohden on ainakin hyvin tilaa pysähtyä. Saman oli huomannut myös Walmartin rekkaa ajanut herra, joka piti paikalla taukoa samaan aikaan meidän kanssamme.

2 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 5.4.2023 at 20:56

  Heh, pitää harkita, josko tuolla tulisi omallain matkalla pysähdyttyä. Voi nimittäin olla, että osaa omallekin reitille. Ei kuitenkaan tule tuon takia varmastikaan ylimääräistä lenkkiä tehtyä, mutta saa tosiaan nähdä osuuko reitille.

  Vastaa
  1. Aron 12.4.2023 at 18:58

   Tämä oli sen verran erikoinen paikka, että se kaipasi mielestäni oman esittelynsä, vaikka ei tuolla mitään nähtävää olekaan. Nothing on oikeasti aika säälittävä jopa aavekaupungiksi. 🙂

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *