Miami Beachille ei välttämättä tulla katselemaan nähtävyyksiä. Moni saapuu tähän Miamin edustan saarella sijaitsevaan kaupunkiin Karibianristeily tai ihan vain rantaelämä mielessään. Silti jotain pientä nähtävääkin löytyy, jopa ihan lyhyen kävelyn päässä South Beachilta.

Yksi kiva kohde pienelle päiväkävelylle kauniilla säällä on Miami Beachin kasvitieteellinen puutarha. Paikka sijaitsee kaupungin messukeskuksen takana, muutaman korttelin päässä ostoskatu Lincoln Roadilta pohjoiseen. Mikä parasta, vierailu tässä pienessä puutarhassa ei maksa mitään.

Kasvitieteellinen puutarha avattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1962. Nykyinen puutarha on kuitenkin tuoreempi, paikka myllättiin perusteellisesti uudelleen vuonna 2011. Nähtävillä on lähinnä Floridan alueen kasveja.

Kasvitieteellisen puutarhan hienoin osa on pieni japanilainen puutarha. Punainen puusilta tässä osassa puutarhaa lienee koko paikan kuvatuin kohta. Muiden mallia seuraten laitoin sen tuohon heti ylimmäksi tyrkylle. Olettaisin, että jokainen paikalla käynyt tunnistaa sen välittömästi.

Pienelle alueelle kasvitieteelliseen puutarhaan on saatu mahdutettua useita erilaisia kasvuympäristöjä. Nähtävillä on niin mangrovea kuin monia muitakin kosteikkojen kasveja. Juuri kosteikothan ovat hyvin tyypillistä Floridan luonnollista ympäristöä.

Miami Beachin kasvitieteellinen puutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9-17. Puutarha on suljettu joinain juhlapyhinä, kuten joulupäivänä ja USA:n kansallispäivänä. Aukioloajat kannattaa tarkistaa paikan omilta nettisivuilta.

Muut kirjoitukset aiheesta Miami:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *