Chicagossa, keskellä Grant Parkia, sijaitsee Buckinghamin suihkulähde, joka on yksi maailman suurimmista suihkulähteistä. Kun tajusin tämän olevan juuri se Pulmusten alkutunnarissa näkyvä suihkulähde, en mitenkään voinut olla tutustumatta paikkaan tarkemmin Chicagossa käydessäni.

Buckinghamin suihkulähde on saanut innoituksensa Versaillesin palatsin Latonan suihkulähteestä. Molemmat ovat tyyliltään samanlaisia hääkakkua muistuttavia suihkuttimia. Buckinghamin suihkulähteen rakentamiseen tarvittavat varat lahjoitti Kate Sturges Buckingham, joka halusi omistaa suihkulähteen veljensä Clarencen muistolle. Pytinki tuli maksamaan $750 000 ja suihkulähde vihittiin käyttöön vuonna 1927.

Buckinghamin suihkulähde on oikeasti todella korkea, keskimmäisen suihkun korkeus on 46 metriä. Tuulisella säällä, ja Chicagossahan tuulee aina, vesipisarat pirskahtelevat kauas. Kokemuksesta suosittelen kameran käyttäjiä varomaan, mikäli laite ei ole roisketiivis. Kännykän käyttäjiä puolestaan ilahduttanee tieto siitä, että suihkulähteen lähellä on kaikille avoin ilmainen WI-FI.

Huomaa, ettei suihkulähteen korkein suihku ole jatkuvasti päällä. Me olimme nähneet sen ensin kauempaa käsin suihkuttavan vettä puiston puita korkeammalle, mutta perille saavuttuamme vain suihkulähteen alimmat suihkut olivat toiminnassa. Jäimme kuitenkin istumaan penkille ja odottamaan. Pian odotus palkittiin ja näimme korkean suihkun käynnistyvän samaan tapaan kuin Pulmusten tunnarin alussa. Tuolloin emme tienneet suihkulähteen toimivan hyvin tarkan aikataulun mukaan. Ohjelma kestää kerrallaan 20 minuuttia ja päivän ensimmäinen ohjelma käynnistyy klo 8 aamulla. Suihkutukset seuraavat siitä eteenpäin puolen tunnin välein aina klo 23 asti. Tosin suihkulähde on toiminnassa vain huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

Muut kirjoitukset aiheesta Chicago:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *