Route 66 -reitin varrella on tarjolla paljonkin omituisia nähtävyyksiä. Yksi hauskimmista on Kalifornian Oro Granden laitamilla sijaitseva Bottle Tree Ranch. Vanha valtatie kulkee Kaliforniassa läpi autioituneiden tienoiden, joten tällainen pieni keidas tarjoaa kaivattua vaihtelua.

Bottle Tree Ranch on kansantaiteilija Elmer Longin työn tulosta. Herra on jatkanut isänsä aloittaman tyhjien pullojen kokoelman kartuttamista ja ripustellut pulloja vanhoihin puhelinpylväisiin näytille.

Elmerin tilukset sijaitsevat tarkemmin Barstowin ja Victorvillen välisellä tieosuudella.

Pullojen lisäksi paikka on täynnä vanhoja kylttejä ja muuta mitä mielikuvituksellisinta roinaa. Bongaatko kuvista vanhan huussinistuimen, joka kiikkuu yhden tolpan nokassa?

Näin tämän omituisen nähtävyyden ensimmäisen kerran neliosaisessa matkaohjelmassa, jossa Billy Connolly esitteli vanhaa valtatietä 66. Ajoimme paikan ohi ensimmäisen kerran jo ensimmäisellä automatkallamme kesällä 2014. Tuolloin olimme matkalla Los Angelesista Las Vegasiin ja ajoimme tietä 66 tasan Victorvillestä Barstowiin ihan vain fiilistelyn vuoksi. Tuolloin Elmerin tiluksilla ei ollut muita turisteja pysähtyneinä, emmekä uskaltautuneet visiitille. Kesällä 2016 samaa tieosuutta toiseen suuntaan ajaessamme oli tien varressa paljonkin autoja parkissa ja niinpä liityimme joukon jatkoksi. Havaitsimme, ettei ujostelu kannata: vierailijat ovat Elmerin pullometsään tervetulleita.

Romun seassa oli myös kolibreja varten ripustettuja ruokintapaikkoja. Näitä vikkeliä lintuja hyörikin ruokailemassa useampia yksilöitä. Yritin niitä kameralla metsästää, mutta ovat mokomat aika vikkeliä. Kovin kummoista kuvaa en saanut aikaiseksi.

Elmer on laittanut portin läheisyyteen myös tippilaatikon, johon kannattaa pieni seteli tipautaa, jos herran taidetta käyt ihastelemassa.

Lisäys 3.3.2020: Joulukuussa 2019 Elmerin taideteoksen ohi ajaessamme huomasimme paikan olevan suljettu. Elmer kuoli yllättäen kesällä 2019 ja siksi paikan kohtalo on hieman epävarmalla pohjalla. Toistaiseksi teosta pääsee kuitenkin katselemaan aidan takaa. Hyvällä onnella portti voi jopa olla auki. Lisätietoja aukiolosta voi löytyä paikan nettisivuilta täältä. Tosin ne eivät välttämättä päivity kovin usein.

Muut kirjoitukset aiheesta Kalifornia:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *