Vanhan valtatien 66 varrella oli aikoinaan useita Wigwam-ketjun motelleja, joissa asiakkaat majoittuivat betonista rakennetuissa tiipiin näköisissä huoneissa. Nämä kuriositeetit lakkasivat kuitenkin houkuttelemasta turisteja ja yksi kerrallaan paikat jouduttiin sulkemaan. Enää ovat jäljellä vain Arizonan Holbrookin Wigwam sekä tämä Kalifornian San Bernardinon paikka.

Harkitsimme edellisellä Kalifornian reissullamme yöpyvämme San Bernardinon Wigwamissa, sillä olimme joka tapauksessa ajamassa paluumatkallamme Arizonan puolelta takaisin Los Angelesiin valtatietä 66 pitkin. Aiemmalla pitkällä Route 66 -matkallamme kun suurin osa valtatien Kalifornian osuudesta oli jäänyt poikkeavien reittivalintojen takia ajamatta. Päädyimme kuitenkin lopulta ajamaan ilman väliyöpymisiä Barstowista Hollywoodiin ja näin Wigwam jäi kokeilematta.

Aivan pysähtymättä emme sentään voineet Wigwamin ohi ajaa. Jätimme auton hetkeksi motellin parkkipaikalle ja kävimme vilkaisemassa tiipiitä vähän lähempää. San Bernardinossa majoituskapasiteettia näkyi olevan Holbrookin varsin pieneltä näyttänyttä paikkaa enemmän. Alue oli myös palmuineen huomattavan viihtyisän oloinen. Taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret eivät yhtään pahentaneet tunnelmaa.

Wigwam Motelissa yövytään betonisen tiipiin sisälle rakennetuissa moderneissa huoneissa. San Bernardinon tiipiit on remontoitu joitain vuosia sitten, joten ne ovat mukavuuksiltaan samalla tasolla kuin muissakin motelleissa. Huoneiden ainoana erona tavanomaiseen on hieman pyöreähkö muoto. Sisältä löytyvät kuitenkin kylpyhuonetta myöten kaikki mitä motellihuoneesta voi odottaakin löytyvän. San Bernardinon Wigwam on saanut ihan hyviä arvioita, joten se olisi varmasti ollut mainio vaihtoehto yöpymispaikaksi. Tiipiissä jokaisella majoittujalla on vähän perusmotellia enemmän omaa rauhaa. Eipä kukaan ainakaan metelöi heti seinän takana tai pään päällä.

2 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 21.9.2023 at 09:54

  Me ei omalla matkallamme ehtineet edes ihmettelemään näitä, vaikka paikka olikin mielessäni. No, ainakin on hyvä syy palata noilel seuduille. Majoittuminenkin olisi erittäin kiinnostava vaihtoehto.

  Vastaa
  1. Aron 1.10.2023 at 00:44

   Aina on pakko tehdä valintoja, ihan kaikkeen ei vain aika riitä. Meillä oli tuolla reissulla nämä Kalifornian reittiosuuden Route 66 -kohteet pääkohteina, joten niitä ehdimme koluta. Tosin kyllä näistäkin osa jäi vain ohi ajaessa ikkunasta bongauksen asteelle.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *