Vierailumme San Franciscossa roadtripillämme oli nähtävyyksien osalta kohtalaisen köyhä. Kaupungissa olisi nähtävää vaikka kuinka, mutta aikaa oli yksinkertaisesti liian vähän. Oikeasti pyörimme kaupungissa yhden illan ja kaksi kokonaista päivää. Lisäksi baseballottelu imaisi näistä yhden iltapäivän. Kyseistä pallopeliä kun emme koskaan olleet päässeet seuraamaan ja San Franciscossa sellainen sattui olemaan tarjolla.

Siksipä nämä blogiin keräämäni nähtävyydet ovatkin vähän erikoisempia, mutta silti varsin hyvin kaupungin tyyliin sopivia. San Franciscohan on tunnettu suvaitsevaisuudestaan. Siksi parempaa paikkaa seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueen seuraamiseen on vaikea keksiä.

Vaikka Pride-kulkueperinne onkin saanut alkunsa New Yorkissa, on San Franciscon Pride-kulkue USA:n suurin. Maailmassakin vain Rion vastaava kulkue Brasiliassa ohittaa San Francisco Priden katsojamäärässä. San Francisco Pride on oikeastaan kaksipäiväinen festivaali, ei pelkkä kulkue. Me emme kuitenkaan tutustuneet muuhun tarjontaan. Kulkue oli viihdyttävää katsottavaa.

Kulkueessa olivat mukana varmaankin erilaisten seksuaalivähemmistöjen etujärjestöjen lisäksi kaikki kuviteltavissa olevat kaupungin hallinnon osat. Mukana tarpoivat niin poliisit, kongressiedustaja kuin pormestarikin. Kulkuetta seuraava yleisö oli innokkaasti mukana ja tunnelma oli kaikin puolin lämmin ja positiivinen. Hyvä meininki.

Linkkejä:

Muut kirjoitukset aiheesta San Francisco:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *