Kansas kuului ruote 66:n osavaltioihin niukin naukin. Se on Chicagosta päin ajettaessa järjestyksessä kolmas osavaltio Illinoisin ja Missourin jälkeen. Vanha valtatie kulkee Kansasin puolella noin 11 mailin matkan. Tälläkin pätkällä on kuitenkin nähtävää, joten päätimme ottaa sen ohjelmaan, vaikka se aiheutti pieniä navigointihaasteita.

Ensimmäinen kohteemme oli Galenan pikkukaupunki. Googlen navigaattori löysi meille kohtalaisin hyvän reitin, kun sitä ensin ohjeisti välttämään moottoriteitä ja tietulleja. Ajelimme alkumatkan Springfieldistä tietä 66 pitkin. Valitettavasti en ollut tarpeeksi tarkkana reitin kanssa ja heti silmän välttäessä Google ohjeistikin meidät pois väylältä. Tämä poikkeama tapahtui ennen Carthageen saapumista. No, onneksi sentään reittimme ohjautui takaisin oikealle tielle ennen Kansasin puolelle saapumista.

Galena
Asukasluku3085
OsavaltioKansas
Vierailuaika28.6.2016

Galenassa on nähtävillä joitain seinämaalauksia sekä Disneyn Autot-elokuvan tyyliin tuunattuja autoja Cars on the Route 66 -ravintolan edustalla. Ravintolassa on tarjolla ruoan lisäksi matkamuistoja. Rakennus on entisöity vanha huoltoasema. Yksi autoista on tarinan mukaan ihan oikeasti toiminut esikuvana Autot-elokuvan hahmolle. Elokuva on muutoinkin kovin route 66 -henkinen ja näimme matkan varrella paljon kaikenlaista elokuvalle inspiraatiota antanutta. Aiheesta löytyy paljon luettavaa netissä.

Galenan jälkeen pysähdyimme Rivertonissa, josta löytyy Eisler Brothers Old Riverton Store. Tämä vuodesta 1925 toiminut kyläkauppa tarjoaa hyvin laajan valikoiman tuotteita. Kävimme katsomassa heidän matkamuistovalikoimansa ja kokeilimme voileipiä. Leipänsä väliin saa valita leikkeleen ja juuston vapaasti varsin laadukkaan näköisestä valikoimasta, samoin kuin kastikkeen. Itse leivänkin laadun saa valita. Tosin jenkkiläisten leipien välillä on näin suomalaisesta näkökulmasta hirveän vaikea nähdä suurtakaan eroa. Pullavehnästä ne on kaikki leivottu, vaikka mukana olisikin hitunen jotain muuta.

Leivät olivat maukkaat ja edulliset. Paikalla asioimassa ja juoruilemassa olleet kyläläiset toivat mukavasti paikallisväriä. Googlen kartassa kaupun nimi näkyy olevan Nelson’s Old Riverton Store, mikä lieneekin kaupan nimi nykyään. Lisätietoja löytyy jommalla kummalla nimellä tai sitten vain kaupungin nimellä. Kylä on todella pieni.

Riverton
Asukasluku929
OsavaltioKansas
Vierailuaika28.6.2016

Pian Rivertonin jälkeen tutustuimme lähemmin vanhaan siltaan, joka ylittää pienen joen tien kääntyessä kohti etelää. Vanha silta on edelleen alkuperäisellä tieosuudella. Uudempi linjaus kulkee siitä aivan vierestä ja sille on tehty uusi, huomattavasti tylsemmän näköinen silta. Vanhalla sillalla ei käytännössä ole enää liikennettä, joten sillä voi palloilla ihan vapaasti. Myös sillan kohdalla asvaltissa olevia tiemaalauksia voi vapaasti hyödyntää valokuvaustarkoituksissa.

Vanhan sillan jälkeen asetimme Googlen navigaattorin osoittamaan jo Oklahoman puolelle ja jatkoimme nopeinta reittiä kohti uusia sekkailuja. Näistä kerron lisää tarinan seuraavassa osassa.

Alla vielä kartta ajamastamme reitistä Kansasin kaakkoiskulman läpi. Reitti on kerätty Andoid-puhelimellani.

Joitain hintoja:

  • Liha-juustotäytteiset leivät ja limpparit Nelson’s Old Riverton Storessa: $3,98 / henkilö

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *