Hongkongin saarelta Centralista löytyvä Hong Kong Park on vuonna 1991 valmistunut kahdeksan hehtaarin kokoinen urbaani puisto. Siinä on jotain samaa kuin New Yorkin keskuspuistossa, joskin se on paljon pienempi. Centralin korkeat talot reunustavat tätä viheraluetta joka puolelta.

Me olemme käyneet Hong Kong Parkissa molemmilla kerroilla kaupungissa vieraillessamme. Olisi ollut hauska ihastella puistoa auringonpaisteessa, mutta valitettavasti kummallakaan kerralla tällaista herkkua ei ollut tarjolla. Ensimmäisellä vierailulla aurinko ehti viikon aikana muutoinkin pilkahtaa vain kerran, toisella kerralla sentää aurinkoisia päiviä oli useampia. Puistovierailulle kuitenkin osui jälleen harmaa sää.

Puistossa on joitain historiallisia rakennuksia. Nämä ovat perua ajalta, jolloin osa puiston alueesta toimi varuskuntana. Osa kasarmirakennuksista on edelleen olemassa entisöityinä ja uuteen käyttöön laitettuina. Yhdessä toimii teekalustoon erikoistunut museo. Tämän brittiläisemmäksi ei oikein voi homma mennä. Posliinit lienevät tässä museossa kiinalaisia, mutta niinhän ne taisivat emämaa Englanninkin paremmissa piiressä olla.

Hong Kong Parkista löytyy myös aviaario eli semmoinen iso lintuhäkki. Siellä emme käyneet, koska häkkilinnut ovat yksiä surullisimmista katsottavista. Sen sijaan kiertelimme puiston lampien ympäristössä. Niissä kun elelee veikeitä kilpikonnia, jotka päivisin lekottelevat kivillä. Usein ne vieläpä kerääntyvät isoiksi ryppäiksi. Esimerkkinä tästä olkoon tuo ylemmän kuvan kilpparikvartetti.

Puiston sisäänkäynti löytyy osoitteesta 19 Cotton Tree Drive. Lähin metroasema on Admiralty, josta kannattaa poistua uloskäynnin C1 kautta. Centralin haastavista kevyen liikenteen järjestelyistä johtuen kävelyä metroasemalta tulee noin vartin verran. Kannattaa huomioida, että esimerkiksi Google Maps ei oikein hanskaa kävelynavigointia Centralissa. Ei auta kuin katsoa paikan päällä, onko todellisuudessa tarjolla suorempaa reittiä kuin kartan esittämäää vaihtoehto. Aina tällaista ei toki löydy, koska jalkakäytäviä ei suinkaan ole jokaisen kadun varrella. Lisää sisäänkäyntejä löytyy puiston kulmista Cotton Tree Driven varrelta sekä lounaiskulmasta Kennedy Roadilta.

Hong Kong Park on yksi suosikkipaikoistani Centralissa. Muutoinkin tällaiset urbaanit puistot ovat minun makuuni. Tykkään istahtaa penkille katselemaan maailman menoa. Korkeat talot luovat mielenkiintoisen kehyksen puistolle ja kilpikonnat, linnut sekä perhoset ovat hauska bonus vielä muutoinkin kivalle puistoretkelle.

Muut kirjoitukset aiheesta Hongkong:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *