Tammikuu, tuo Matkamessuista tunnettu kuukausi. Tänä viikonloppuna niitä taas Helsingin Messukeskuksessa vietettiin, ja vietetään vielä tänään klo 18 asti. Loppuviikon ajaksi Messukeskukseen saapui taas koko maailma ihmeteltäväksi.

Edellisen vuoden tavoin kiertelin messuilla etsimässä vinkkejä tuleville matkoille ja tapaamassa muita bloggaajia. USA:n osastolla oli näkyvästi esillä Los Angeles, joka voi hyvinkin olla yksi vuoden kohteista. Kohteen esille nostaminen olikin ihan loogista, sillä Finnair avaa maaliskuun lopulla suoran lentoyhteyden Helsingistä Los Angelesiin. Kävin selvittämässä, että näillä näkymin reittiä operoidaan 12.1.2020 asti. Tämä sopii meille paremmin kuin hyvin. Nämäkin lennot löytyivät Finnairin messutarjousten joukosta, mutta lippuja emme kuitenkaan vielä ostaneet.

Vuoden 2019 matkasuunnitelmat alkavat olla nyt valmiina. Suunnitelmissa on kolme pidempää reissua ja jotain pientä siihen päälle. Pari aiempaa vuotta on mennyt pätkäreissailun merkeissä, mutta tänä vuonna meillä on useampiakin isoja juhlan aiheita, ja siksi reissusuunnitelmatkin ovat vähän isompia. Tämä blogikin täyttää heinäkuussa viisi vuotta.

Myanmar

Keväällä olisi vihdoin monen vuoden jahkailun jälkeen tarkoitus valloittaa Myanmar. Olemme varanneet ihan erillisen reissun vain tämän maan muutamien kohteiden läpi koluamiseen. Tarkoitus olisi nähdä Yangon, Pagan, Inle Lake sekä Mandalay. Ideointi on kuitenkin pahasti kesken ja lopullinen suunnitelma voi olla kovinkin erilainen.

Vietnam

Kesällä juhlistamme jo kohtalaisen pitkään ikään ehtinyttä parisuhdettamme useamman viikon reissulla Vietnamiin. Tarkoitus olisi rämpiä sadekauden kosteudessa koko pitkän maan läpi pohjois-eteläsuunnassa. Näkisimme mielellämme myös pienen palasen eteläistä Kambodžaa. Toisaalta Vietnamissakin nähtävää riittää, joten voi olla, että pysymme vain siellä.

Kalifornia

Joulukuussa on vaimon syntymäpäiväjuhlallisuuksien aika. Juhlakalu on toivonut juhlapaikaksi Kaliforniaa, jossa varmaankin nappaamme auton allemme ja roadtrippailemme muutaman viikon ajan. Mahdollisuus myös piipahduksiin naapuriosavaltioissa on suuri. Suunnitelmat ovat vielä kovasti auki, mutta varmaankin tuo Los Angeles nyt ainakin on ohjelmassa, kun ne suorat lennotkin järjestyvät.

Jotain muuta, mitä?

Tässä vaiheessa kuitenkin meillä on vain yksi matka varattuna. Tämä on konserttimatka Tallinnaan kesäkuussa. Käymme katsomassa lapsuuden suosikkiani Bon Jovia Laululavalla. Matkustamme Tallinnaan laivalla ja majoitumme yhden yön verran edellisenä kesänä hyväksi osoittautuneessa Hiltonissa.

Kaveripariskunnan kanssa jo aiempinakin vuosina pöydällä ollut viikonloppumatka Pietariin on kaivettu jälleen esille. Aikataulujen sovittaminen yhteen on osoittautunut tällä porukalla hankalaksi. Yksi kun matkustaa työn puolesta paljon ja me huvin vuoksi. Katsotaan, miten tämän kanssa käy. Kivaa se varmasti olisi.

Näyttäisi siltä, että käymme pikavisiiteillä Bangkokissa niin Myanmarin kuin Vietnaminkin matkojen yhteydessä. Tuo Thaimaan pääkaupunki sijaitsee todella kätevästi Finnairin suorien lentojen kautta saavutettavissa. Varsinaisiin kohteisiin on enää maltillinen lisämatka vaikkapa edullisen ja hyväksi havaitsemamme AirAsian avulla.

Nuo kolme isoa reissua ovat sellainen rahanreikä, että kovin monia muita jokereita ei taida tänä vuonna pakasta löytyä. Vuosi on kuitenkin vielä nuori ja elämä tunnetusti yllätyksiä täynnä. Joka tapauksessa odotan tätä reissuvuotta innolla.

26 kommenttia

 1. Suunnaton 20.1.2019 at 16:47

  Onpa kivoja suunnitelmia! Niin Vietnam, Myanmar kuin Kaliforniakin ovat mulla bucket listillä – missään niistä en ole vielä ehtinyt käymään. Pietarikin on useasti ollut aatoksissa sen läheisen sijainnin vuoksi.
  Hauskaa ja onnistunutta reissuvuotta teille!

  Vastaa
  1. Aron 20.1.2019 at 17:43

   Kiitos, ja samoin myös sinulle! Meillä taas Kalifornia on jo melkein vanha tuttu. Vietnam ja Myanmar sen sijaan ovat olleet suunnitelmissa pitkään. Täällä blogissakin Myanmar on ainakin toista vuotta mukana tällaisessa vuoden suunnitelmapostauksessa. Pietarin kanssa on sama juttu. Toivottavasti nyt tärppää. Ja toivottavasti sinäkin saat omaa listaasi lyhennettyä. 🙂

   Vastaa
 2. Terhi 20.1.2019 at 18:11

  Mahtava suunnitelmia. Kalifornia olisi minullekin mieluinen lomakohde, samaten Myanmar, mutta sinne olenkin menossa piakkoin. Hyvää reissuvuotta!

  Vastaa
  1. Aron 20.1.2019 at 21:14

   Kiitos, ja hyvää reissuvuotta myös sinulle! Myanmar tuntuu olevan monien listoilla näinä aikoina.

   Vastaa
 3. Tämä matka -blogi 21.1.2019 at 07:27

  No, Myanmarista mulla olikin se oma mielipide 🙂 Mutta joo … Varmasti . sieltä löytyy todella paljon mielenkiintoisempiakin paikkoja kuin Mandalay.

  Vietnam on kyllä kiva. Se on niin pitkä maa, että jo pelkkä ilmaston vaihtelevuus tuo kivasti tarjolle ihan erilaisia paikkoja. Hieman kuin Suomikin, eli lämpötila ja maisemat kyllä muuttuvat, kun matkaa päästä päähän.

  Vastaa
  1. Aron 21.1.2019 at 16:18

   Nämä on näitä, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. 🙂 Jotkut ovat kauhistelleet tuota Vietnamin suunnitelmaamme. Se kun on niin kamala paikka. Täytyy käydä kurkistamassa ja muodostaa oma mielipide. Tosin aion kyllä hyvin perehtyä muiden jakamiin kokemuksiin ja niiden perusteella tehdä valistuneita arvauksia.

   Vastaa
 4. reissujani 21.1.2019 at 17:35

  Myanmar on hyvä kohde – ja mielenkiintoinen maa, joskin ei niin kehittynyt turismin kannalta kuin muut Kaakkois-Aasian maat – joka on tietysti jossain mielessä hyvä juttu. Pidin Baganista tosi paljon – ehkäpä kannattaa ottaa yhdeksi päiväksi opas (halpaa!) ja kiertää ne temppelit niin kuulee historiaan yms. Sitten toisena päivänä polkee fillarilla tai ajaa mopolla ympäriinsä. Joella kannattaa käydä katsomassa auringolaskut (muista tinkiä!). Popa mountain on myös aika erikoinen paikka — vaatii kuljetuksen.

  Vietnam – sadekautena.. Hmm.. Teettekö matkan mopoilla (kuten Top Gearissa) vai junalla?

  Vastaa
  1. Aron 21.1.2019 at 19:29

   Emme todellakaan matkusta Vietnamin läpi mopolla. Juna lienee oikea vastaus, joskin matka on vasta idea-asteella. Pitäisi ensin hoitaa tuo Myanmar pois alta. 🙂 Pagan on kyllä varmasti tuon matkan pääkohde. Kiitokset vinkeistä. Olen surkea tinkijä, mutta lupaan yrittää parhaani. 🙂

   Vastaa
 5. Jenni | Boarding Time 21.1.2019 at 18:30

  Peukku nousee kaikille teidän kaukokohteille! Kalifornia on ihana, oltiin itsekin siellä kuukauden verran talvisaikaan eli n. vuosi sitten. Myanmar myös, aijjettä, älkää vaan missatko Baganin temppeleitä.

  Minuakin ehkä hiukan arveluttaisi Vietnam sadekautena, mahtaako saada tuosta kauniista maasta parhainta irti? Itse lähtisin ehkä kevättalvella.

  Hienoa reissuvuotta sinulle! <3

  Vastaa
  1. Aron 21.1.2019 at 19:32

   Kesä ei varmasti ole parasta aikaa matkata Vietnamissa, mutta toisaalta kesäloma on kesällä ja haluamme nimenomaan vuoden pisimmän loman käyttää tämän matkaan. Neljän viikon vapaata emme pysty järjestämään kevättalvella oikein mitenkään. Olemme seikkailleet aikaisemmin kesäaikaan Kambodžassa ja Thaimaassa, eikä sadekausi juurikaan haitannut menoa.

   Vastaa
  2. Aron 21.1.2019 at 19:33

   Ja mahtavaa reissuvuotta myös sinulle!

   Vastaa
 6. Emma 21.1.2019 at 18:53

  Hienoja kaukomatkoja tiedossa teillä! Ja kuulostaa kivalta, että pääsette myös vähän kiertämään joka paikassa eikä tarvi tehdä vain nopeita pysähdyksiä. Oli kiva myös nähdä messuilla!

  Vastaa
  1. Aron 21.1.2019 at 19:36

   Kyllähän tässä jo ihan alkaa matkakuume kohota, vaikka aikaa on ensimmäiseen reissuun vaikka ja kuinka. 🙂 Ja juu, oli kiva nähdä, tosi kivaa porukkaa oli messuilla liikkeellä. Hauskaa tavata ihmisiä ihan kasvokkain, eikä vain blogien kommenttilaatikoiden kautta. 🙂

   Vastaa
 7. Pirkko / Meriharakka 22.1.2019 at 11:21

  En oikein komppaa Tämä matka -blogin Annan Myanmar-mielipiteitä. Päivässä ei siihen maahan oikein pääse sisälle, edes Mandalayhin. Suosittelenkin sen sijaan tietysti 🙂 – lukemaan Myanmar-juttumme viime syksyltä Meriharakka-blogista.

  Vastaa
  1. Aron 22.1.2019 at 21:34

   Yksi päivä on harvoin riittävä aika juuri mihinkään. Kiva kuulla tässä asiassa toinenkin mielipide. Blogisi on tiukasti seurannassa ja käyn kyllä vielä lukemassa juttujasi uudestaan suunnittelun edetessä. Kiitos muistutuksesta. 🙂

   Vastaa
 8. Anni | Rajatapaukset 24.1.2019 at 08:44

  Hyvän kuuloisia suunnitelmia! Mä olen kanssa suuntaamassa USAn länsipuolelle huhtikuussa road tripille, tuossa juuri osui sopivasti silmääni että sullahan on näköjään blogissa jotain autoiluvinkkejä, täytyy käydä lukemassa! 🙂

  Vaihdossa voin tarjota vinkkejä Vietnamiin. Vedin vuosi sitten maan läpi pohjoisesta etelään ja se oli kyllä tosi mahtava reissu. Aikaa meillä oli vain kaksi viikkoa, joten aika haipakkaa se oli, hyvä että teillä on enemmän aikaa käytössä 🙂
  Erityisesti suosittelen keski-Vietnamista Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistoa, jos luontonähtävyydet viehättää. Siellä on nimittäin älytön määrä todella hienoja luolia ja löytyy toki kauniita maisemia muutenkin.
  Täältä löytyy kaikki mun Vietnamin jutut: https://www.rantapallo.fi/rajatapaukset/tag/vietnam/

  Vastaa
  1. Aron 24.1.2019 at 14:43

   Jes, kiitos linkistä! Käyn varmasti lukemassa Vietnam-juttusi, reitti kuulostaa aika lailla samalta kuin mitä meilläkin on suunnitelmissa.

   Näitä Jenkkilän juttuja minulla on jonkin verran. Kannattaa katsoa matkakertomuksista vuosien 2014 ja 2016 roadtripit. Molemmilla kävimme Kaliforniassa ja ekalla matkalla ajelimme myös länsirannikon pohjoiset osavaltiot läpi. Mahtavaa matkaa!

   Vastaa
 9. Jossu 25.1.2019 at 17:52

  Vietnam on varmasti tosi mahtava kohde. Ajatuksena oli lähteä sinne mutta sitten löytyikin halvempi matka Malesiaan. Odotan innolla kuvia.

  Vastaa
  1. Aron 25.1.2019 at 18:21

   Malesia ei ole lainkaan huono kohde sekään. Olemme siitä nähneet vain Kuala Lumpuria parin päivän verran, mutta enemmänkin tahtoisin nähdä. Minäkin jään odottelemaan kuvia sinun reissultasi. 🙂

   Vastaa
  2. Aron 25.1.2019 at 18:22

   Kas, eipä tarvinnutkaan odotella, vaan niitä oli jo nähtävillä. 🙂 Käynpä lukemassa.

   Vastaa
 10. Heidi / Maailman äärellä 25.1.2019 at 20:19

  Mahtavan kuuloisia suunnitelmia. Minua kiinnostaisi näistä erityisesti Vietnam, ja sieltä Pohjois-Vietnam. Etelässä joskus käytiinkin, mutta luontoihmisenä se pohjoinen taitaisi olla minun juttu. Myös Kaliforniaan tekisi mieli. Los Angelesissa käytiin joskus muutama päivä tasaamassa jet lagia ennen jatkolentoa Hawaijille, mutta eihän muutamassa päivässä paljoa ehtinyt. Se suora lento todellakin kiinnostaisi, mutta ehkäpä oma suurin haaveeni just nyt suuntautuu Peruun, ja matkamessuilla tämä haave vain vahvistui. Saas nähdä, joko sinne tämän vuodella pääsisi. Mutta sitä ennen ainakin Etelä-Afrikkaan bongaamaan eläimiä…
  Mahtavia reissuja sinulle!

  Vastaa
  1. Aron 26.1.2019 at 13:07

   Oletettavasti juuri Pohjois-Vietnamiin voisimme ehtiä vielä ennen pahimpia sateita. Etelässä sitten voi olla jo kosteampaa. En ole vielä ihan kamalasti ehtinyt maahan tutustua muuta kuin muita blogeja lukemalla, mutta varmasti kivoja kohteita löytyy niin pohjoisesta kuin etelästäkin.

   Los Angeles on kyllä niin iso paikka, ettei siitä ihan muutamassa päivässä ehdi kovin paljoa nähdä. Me ollaan näitä muutaman päivän reissuja tehty nyt pari kappaletta ja edelleen on valtavasti alueita näkemättä. Tällä kertaa onneksi aikaa on vähän enemmän.

   Eteläinen pallonpuolisko on meiltä vielä näkemättä kokonaan. Afrikka ja Etelä-Amerikka ovat toistaiseksi molemmat jääneet muiden kohteiden varjoon. Kenties näidenkin aika vielä joskus koittaa. Mahtavia reissuja myös sinulle!

   Vastaa
 11. Anna-Katri / Adalmina's Adventures 26.1.2019 at 13:16

  Upeita ja erilaisia kohteita suunnitelmissa tälle vuodelle! Erityisesti noista Myanmar on yksi omia suosikkejani maan eksotiikan ja kiehtovien paikkojen vuoksi.

  Vastaa
  1. Aron 26.1.2019 at 15:00

   Kiitos kommentista. Olenkin käynyt jo lukemassa blogistasi Myanmarin vierailustasi. Palaan vielä noiden kirjoitustesi pariin uudemman kerran matkan suunnittelun edetessä.

   Vastaa
 12. Periaatteen Nainen 26.1.2019 at 16:35

  Nyt täytyy tunnustaa, että itse innostuin eniten Bon Jovista 😀 Siis kaikki kohteet kuulostavat huipuilta, mutta Bon Jovi Laululavalla oli jotenkin että hitsi, pitäiskö itsekin. Hyvin markkinoitu, siis!

  Vastaa
  1. Aron 26.1.2019 at 16:46

   Bon Jovi on kyllä mainio. 🙂 Vähän vain pelottaa, että onko tuo enää kummoisessakaan iskussa. Slippery When Wet -levy oli aikoinaan tosi iso juttu, diggailin ihan kympillä. Olen nähnyt poppoon kerran livenä jäähallikeikalla Helsingissä ja silloin ainakin show oli mainio. Tuo Laululavan Gunnareiden konsertti oli viime kesänä niin hieno elämys, että päätimme ottaa nyt riskin. Esiintyjän lisäksi sään suhteen on riski olemassa. Viime kesän keikka oli heinäkuussa ja silloin oli upea helteinen sää. Nyt kesäkuun alussa tilanne voi olla toinen.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *