Hongkongin kenties tunnetuin maisema avautuu Hongkongin saaren korkeimmalta kohdalta, Victoria Peakilta, kohti mantereen Kowloonia. Kaupungin upeimmat pilvenpiirtäjät niin Hongkongin saaren Centralista kuin Kowloonistakin näkyvät täältä samalla kertaa.

Victoria Peakille on Hongkongin saaren Centralista vain vajaan neljän kilometrin kävelymatka. Koska mäki on kuitenkin varsin jyrkkä, valitsevat monet turistit mieluummin mäelle nousevan funikulaarin. Tämä vaunukyyti on valitettavasti erittäin suosittu ja jonot voivat helposti olla yli tunnin pituiset. Mikäli et halua välttämättä juuri funikulaarin kyytiin, etkä halua jonottaa, kannattaa napata alle bussi numero 15. Bussikyyti kestää noin 40 minuuttia suuntaansa. Kyytiin pääsee jonottamatta.

Me kävimme Victoria Peakilla juuri auringonlaskun aikoihin. Sää oli todella harmaa ja tuulinen. Auringonlaskukin piiloutui pilvien taakse, joten mistään spektaakkelista ei voinut puhua. Näkymät olivat sinällään mainiot, mutta paras osuus vierailusta oli kuitenkin bussimatka takaisin alaspäin. Matkalla saimme ihailla bussin suurista ikkunoista alapuolellamme avautuvaa panoraamaa kohti kaupungin hiljalleen syttyviä valoja. Ehkä seuraavalla Hongkongin vierailulle otan mukaani myös kamerajalustan, jotta voin edes yrittää taltioida Victoria Peakilta avautuvaa maisemaa pimeän tultua.

Jos rehellisiä ollaan, on Victoria Peak vahvasti yliarvostettu vierailukohde. Mikäli pelkkä kaupunkimaiseman ihailu ei sinua kiehdo, suosittelen jättämään koko paikan väliin.

Muut kirjoitukset aiheesta Hongkong:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *