Tokion valtavaa kaupunkialuetta on kiva nousta ihailemaan lintuperspektiivistä. Yksi parhaista näköalapaikoista sijaitsee Tokion metropolin hallintorakennuksessa Shinjukun alueella. Tai tarkemmin sanottuna niitä näköalapaikkoja on kaksi. Hallintorakennuksessa kun on kaksi tornia, joissa molemmissa on oma näköalatasanteensa. Vaikka onnistuisikin löytämään paremman näköalapaikan, ei se varmasti kuitenkaan pärjää näille torneille hinta-laatusuhteessa. Hallintorakennuksen torneihin kun pääsee ihailemaan maisemia ilmaiseksi.

Vuonna 1990 valmistunut virastokompleksi koostuu kolmesta korttelin kokoisesta rakennuksesta. Näistä suurin ja tunnetuin on 48-kerroksinen rakennus numero 1, joka jakautuu 33. kerroksen kohdalla kahdeksi erilliseksi torniksi. Juuri näistä torneista löytyvät ne näköalapaikat.

Tornien aukioloajat ovat osittain hieman sekavat. Pääsääntöisesti molemmat tornit avautuvat yleisölle kello 9.30 aamulla. Eteläinen torni suljetaan klo 17.30 ja pohjoinen torni on auki klo 23 asti. Poikkeuksena ovat päivät, joina koko pohjoinen torni on suljettu. Tällöin eteläinen torni pysyy auki klo 23 asti. Aukioloajat kannattaa tarkistaa rakennuksen virallisilta sivuilta täältä. Ihan kamalan selkeästi niitä ei ole sielläkään selitetty.

Me vierailimme molemmissa torneissa. Ensin kävimme auringonlaskun jälkeen pohjoisessa tornissa ja seuraavana päivänä eteläisessä tornissa päiväsaikaan. Näkymät olivat upeat molempina aikoina. Ainoa miinuspuoli oli se, että maisemia joutui katselemaan lasin läpi.

Kuulemma oikein kirkkaalla ilmalla hallintorakennuksen torneista on mahdollista nähdä Fuji-vuorelle asti. Vuoren suunta on helppo paikallistaa tornissa olevien opasteiden avulla. Ilmeisesti parhaat mahdollisuudet olisivat tarjolla heti aamulla, mutta me emme valitettavasti ehtineet paikalle heti tornin avauduttua. En tosin usko Fujin näkyvän helteisessä kesäsäässä milloinkaan. Muina vuodenaikoina kohdalle voi osua parempi onni.

Muut kirjoitukset aiheesta Tokio:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *