Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin businesskeskusta-alue Kuala Lumpur City Center, eli tuttavallisesti KLCC, on kaupungin modernein alue. Petronasin kaksoistornit samoin kuin pääosa muista Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjistä sijaitsee KLCC:ssä.

Muutoin jalankulkijalle hieman epäystävällisessä Kuala Lumpurissa KLCC on varustettu poikkeuksellisen hyvällä kävely-yhteydellä toiseen turistien suosimaan alueeseen Bukit Bintangiin. Alueiden välillä pystyy liikkumaan jalkaisin katutason yläpuolella kulkevaa katettua erillistä jalkakäytävää pitkin. Jalkakäytävä alkaa Bukit Bintangin alueella Pavilion KL -ostoskeskuksesta ja päättyy KLCC:n päässä Impiana KLCC Hotellissa. Reittiä voi vielä jatkaa tunnelia pitkin Suria KLCC -ostoskeskukseen asti. Reitti on käveltävissä ilman isompaa kiirettä alle puolessa tunnissa.

Petronaksen tornien juurella sijaitsee Suria KLCC -niminen ostoskeskus. Tämä oikeastaan kolmesta kiinni toisiinsa rakennetusta ostoskeskuksesta koostuva kompleksi on valtava. Liikkeitä näissä kolmessa keskuksessa on yhteensä yli 400. Keskuksesta löytyy myös mainio ravintola-alue eli food court, jossa on tarjolla ruokaa eri puolilta Aasiaa.

KLCC:n keskellä sijaitseva KLCC Park -puisto tuo vähän mieleen Hong Kong Parkin ja ehkä jopa New Yorkin Central Parkin. 20 hehtaarin KLCC Park on toki paljon pienempi kuin Central Park. Sijainnissa korkeiden talojen välissä on kuitenkin jotain samankaltaista.

Ehkä kaikkein parhaan kuvan KLCC:stä saa varsinaisen alueen ulkopuolelta. Bukit Nanas -mäellä sijaitsevan Menara KL -tornin näköalatasanteelta on hienot näkymät yli koko kaupungin. KLCC:n alue näkyy erityisen hyvin tornista, sillä alue on siinä ihan lähellä.

Muut kirjoitukset aiheesta Kuala Lumpur:

2 kommenttia

 1. Anna / Muuttolintu 2.2.2016 at 23:59

  Kuala Lumpurissa on tullu pysähdyttyä monta kertaa ohikulkumatkalla, mutta aina visiitti on ollut liian lyhyt. Ei olla edes oikein nähtävyyksiin kunnolla tutustuttu. Tästä sai sopivasti vinkkejä ensi kertaan, samoin tuosta Singaporen postauksesta!

  Vastaa
  1. Aron 3.2.2016 at 06:09

   Kiitoksia, kiva kuulla, että jutuista on jotain iloa. Kuala Lumpur tosiaan on kätevästi reittien varrella Aasiassa liikuttaessa. Meilläkin oli tarkoitus aluksi vain vaihtaa konetta tuolla, mutta lopulta päädyimme pysähtymään hetkeksi.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *