Singaporen Marina Bayn lahden rannalla sijaitseva maailmanpyörä Singapore Flyer oli valmistuessaan vuonna 2008 maailman suurin lajissaan. Sen syrjäytti Las Vegasiin vuonna 2014 valmistunut High Roller. Eroa näiden kahden välillä korkeudessa ei kuitenkaan ole kuin noin 2,5 metriä. Esimerkiksi London Eye jää jo kuitenkin noin 30 metriä Singapore Flyeria matalammalle.

Singapore Flyerissä on 28 ilmastoitua lasikoppia, joihin kuhunkin mahtuu kerrallaan jopa 28 ihmistä. Ihan näin suuressa tungoksessa emme itse makustaneet. Meidän kanssamme kyydissä oli noin kymmenen ihmistä. Tälle porukalle istumapaikkoja riitti hyvin ja joka suuntaan pystyi katselemaan kenenkään häiritsemättä.

Kierros Singapore Flyerissä kestää puoli tuntia. Pyörän korkeus on 165 metriä, mikä takaa huipulta upeat näkymät. Pyörän sijainti on myös erinomainen maisemien katselemisen kannalta. Valoisan aikaan näkymät yli hienon Gardens by the Bayn puutarhan ovat varmasti hienot.

Me matkustimme kuitenkin hämärän jo laskeuduttua alkuillasta, jolloin parasta antia olivat kaupungin korkeat talot valoineen. Heinäkuussa kuumimman matkailusesongin ulkopuolella jonot olivat olemattomat. Lippuluukulla oli ehkä kolme ihmistä ennen meitä ja kyytiin pääsyä jouduimme odottamaan viitisen minuuttia. Suositumpana aikana lienee järkevää hankkia lippu etukäteen netistä Singapore Flyerin kotisivuilta. Lipun oston yhteydessä varataan haluttu ajankohta. Tosin etukäteen lipun varanneitakin kehotetaan saapumaan 30-60 minuuttia etukäteen paikalle.

Normaalin 30 minuuttin ajelun lisäksi Singapore Flyer tarjoaa hienompia elämyksiä, mikäli lompakon nyörejä on varaa höllentää enemmän. Tarjolla on erikoisajeluja cocktaileilla tai neljän ruokalajin illallisella höystettynä. Cocktailit nautitaan puolen tunnin kierroksen aikana. Illallista varten on sentään varattu kahden kierroksen aika eli kokonainen tunti. Varmuuden vuoksi hinnastoon on lisätty myös erillinen kierros, jonka aikana nautitaan kaupugin nimikkodrinkki Singapore Sling.

Singapore Flyer on ihan hyvä vaihtoehto tämän kauniin kaupungin ihailemiseen yläilmoista käsin. Tosin vaihtoehtoja on muitakin, kuten Marina Bay Sands -hotellin Skypark. Hintaero näiden kahden välillä on kohtalaisen pieni.

Muut kirjoitukset aiheesta Singapore:

Linkkejä:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *