Ostosvinkit loistavat poissaolollaan blogissani. Tämä kenties johtuu siitä, että en ole mikään shoppailija. Olkoon tämä postaus nyt sitten poikkeus sääntöön. Ilahduin nimittäin viime vuonna Jenkkilässä reissatessani parista uudesta bongauksesta sen verran, että ajattelin niistä kenties olevan apua muillekin.

Jenkkilässähän on paljon outlet-ostareita, joissa on eri merkkien ”tehtaanmyymälöitä”. Tällaisista voi löytää edullisia ostoksia, etenkin jenkkimerkeistä. Esim. Guessin ja Tommy Hilfigerin kaltaiset merkit ovat paikan päältä ostettuna yleisestikin paljon Suomen hintoja halvempia, outleteissa vielä paljon sitäkin edullisempia.

Outlet-keskittymät sijaitsevat yleensä kaupunkien keskustojen ulkopuolella, joten niihin mennään aina autolla. Tarjolla on kuitenkin muitakin samantapaisia paikkoja, joita löytyy ihan keskustoista. Näitä ajattelin nyt tässä vinkkeinä jakaa. Vain yksi oli tuttu aiemmilta matkoilta, kaksi muuta tuliva tutuiksi viime vuonna.

Näitä kaikkia kolmea yhdistää se, että niissä myydään edellisen kauden myymättä jääneitä merkkivaatteita huomattavilla alennuksilla. Viimeisimmän muodin perässä hiihtelijöille nämä eivät siis ehkä sovi. Vaatteet ovat käyneet ensin myynnissä jossain toisessa kaupassa, josta myymättä jääneet kappaleet ovat palautuneet takaisin valmistajalle. Nämä päätyvät sitten toisessa aallossa näihin halpakauppoihin uudelleen myytäväksi.

Nämä kaupat vaativat jonkin verran kärsivällisyyttä, sillä monet vaatteista ovat ihan yksittäiskappaleita. Penkomista on siis luvassa. Mutta kun se sopiva löytyy, on hinta varmasti vaivan arvoinen. Mikään näistä kaupoista ei ole kovin hienon näköinen, ensimmäistä lukuunottamatta nämä ovat varsinaisia halpahalleja yleisilmeeltään, mutta myytävät tavarat ovat aitoja merkkivaatteita.

1. Century 21

New Yorkista, ja lähialueen suurkaupungeista, löytyvä Century 21 oli ensimmäinen tällainen kauppa, johon tutustuin. Tämä on ehkä vähän siistimpi kuin nuo kaksi muuta, mutta ihan samanlainen penkojan paratiisi tämä muutoin on. Muutamia todellisia löytöjä olen tehnyt, kuten vaikkapa yli satasen alkuperäishintaisen kauluspaidan kympillä. Tämä tuskin oli edes ihan sen edellisen kauden aikainen tuote, mutta eipä haitannut, kun paita oli kivan näköinen. Parempi puolisko bongailee täältä käsilaukkuja. Luottokortti vingahtaa kassalla niidenkin kanssa melkoisen maltillisesti. Minä olen jokaisella vierailulla ostanut pari vyötä noin $10 hintaan ja aurinkolasit noin $15 hintaan.

2. Marshalls

Marshalls operoi miltei joka paikassa, kaikkiaan kauppoja on 42 osavaltiossa. Yleisilmeeltään Marshalls näyttää vähän ankealta ja varastomaiselta. Vaatteet ovat aika tylsän näköisesti esillä, mutta ei kannata hämääntyä. Parempi puolisko nappasi yhdestä Marshallsissa kivan väriset tennarit parilla kympillä.

3. Ross Dress for Less

Ross operio 33 osavaltiossa ja on hyvin samanlainen kuin Marshallskin. Ainakin osasta myymälöistä
löytyy muutakin kuin vain vaatteita. Esimerkiksi Chicagon Loopin alueen Rossista ostimme Route 66 -matkan aluksi termospullon. Superhalpa pullo kulkeutui kotiin asti ja on osoittautunut erinomaiseksi. Minä ostin samaisesta kaupasta huippumerkin suorat housut noin $40 hintaan.

En muuten ihan oikeasti löytänyt paremmin aiheeseen sopivaa kuvitusta matkakuvakokoelmastani.

Muut USA-vinkit:
Kolme USA-vinkkiä: hotelliketjuja
Kolme USA-vinkkiä: autoilu
Kolme USA-vinkkiä: ruokailu tien päällä

2 kommenttia

 1. Heidi / Auringon alla 2.6.2017 at 16:14

  Tämä osui kyllä, sillä nykyään en juuri käy ostoksilla muilla lomilla kuin Jenkkien. Mutta siellä ihan must, sillä kaikki on niin paljon edullisempaa kuin täällä. Ja varsinkin noista outleteista voi tehdä hyviä löytöjä. Century 21 on tietty klassikko, missä pitää aina käydä katsomassa kengät ja laukut. Ostin edellisellä reissulla premium outletista Orlandosta laukun, maksoin ehkä 180e, hinta Stockalla alkoi kolmosella. Ja sitten tulee tietty ostettua ihan käyttövaatteita reissun varrelta, aina löytyy jotain.

  Vastaa
  1. Aron 2.6.2017 at 18:06

   Hmm, meillekin taisi jokin käsilaukku päätyä Orlandosta. Lienee hyvät laukkuvainiot siellä. Minä keskityin lähinnä farkkuihin. Niitä en olekaan käytännössä Suomesta ostanut enää useampaan vuoteen. Yleensä nuo outletit on ihan ok paikkoja, mutta Sawgrass Millsissä meinasi mennä hermot. Miten niin ison paikan täyttämiseen ylipäänsä löytyy tarpeeksi ihmisiä? 🙂

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *