Barcelona ei varsinaisesti päässyt meillä suosikkikohteiden listalle. Kaupungissa on kuitenkin upeita nähtävyyksiä. Erityisesti mieleen on jäänyt Antoni Gaudin hieman erikoinen arkkitehtuuri, jota on nähtävissä mm. Güellin puistossa.

Güellin puisto on rakennettu 1900-luvun alussa vuosien 1900-1914 välisenä aikana. Se avattiin virallisesti vuonna 1926.  Puisto on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 1984.

Puiston sijainti korkealla mäellä tarjoaa upea näkymät yli kaupungin. Puiston hiekkakentän reunalla sijaitsevalla terassilla on Gaudin töille tyypilliseen tapaan mosaiikkikoristeltuja epäsäännöllisen muotoisia penkkejä, joilta näkymää voi ihailla.

Puiston hiekkakentän alta löytyy pylväskäytävä, joka suunniteltiin alunperin markkinapaikaksi. Gaudilla oli usein tapana piilottaa koristeluin toiminnallisia yksityiskohtia. Tämä pätee myös pylväskäytävän pylväisiin. Niiden sisällä kulkee vesiputkia, joita pitkin kentälle satanut vesi valuu maanalaiseen vesisäiliöön. Kerättyä vettä käytetään puiston kasvillisuuden tarpeisiin

Puiston sisäänkäynniltä löytyy kaupungin epävirallisena maskottina toimiva mosaiikkikoristeinen salamanteri (myös lohikäärmeenä tunnettu). Salamanterin tehtävänä on toimia vesisäiliöön kertyneen ylijäämäveden poistoputkena.

Güellin puisto on yksi Barcelonan keskeisistä nähtävyyksistä. Erityisesti Gaudin arkkitehtuurista kiinnostuneille se on pakollinen vierailukohdi kaupungissa. Muillekin puisto tarjoaa paljon nähtävää. Jo yksistään näkymät yli kaupungin ovat vierailun arvoiset.

Muut kirjoitukset aiheesta Barcelona:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *