Viime vuosina kovasti eri matkailumedioissa esillä ollutta Procidan saarta eteläisessä Italiassa markkinoidaan turisteille yleensä Corricellan sataman värikkäillä taloilla. Tämä 1600-luvulla perustettu kalastajakylä saaren pohjoisosassa onkin melkoinen silmäkarkki.

Vielä pari vuotta sitten Procidaa mainostettiin suurelle yleisölle tuntemattomana saarena. Siellä vierailevat turistit olivat lähinnä Napolin alueen asukkaita. Viime kesänä (2017) näytti kuitenkin siltä, että tämä salaisuus oli ehtinyt kiiriä jo aika monien korviin. Sen verran paljon turisteja oli liikkeellä. Osa oli tosin saarella vain päiväretkellä Napolista tai lähisaarilta käsin.

Vaikka turistit ovatkin jo saarelle löytäneet tiensä, on Corricellan satamassa vielä jäljellä jotain aidon oloista. Päivisin veneet ovat satamassa ja kalaverkot laiturilla. Pyykit lepattavat tuulessa ja kissat loikoilevat raukeina kalaverkkojen varjossa. Illan tullen turistit saapuvat syömään illallista sataman ravintoloihin ja kalastajat lähtevät vesille. Kuulemma sataman ravintolat ovat kalastajasukujen omistuksessa. Tarjolla pitäisi siis kaiken järjen mukaan olla tuoreita merenantimia. Ainakin meidän havaintojemme mukaan ruoan laadussa ei ollut moitteen sijaa. Italialainen palveluasenne tosin kaipaisi hieman kohennusta.

Corricellan satamaan pääsee vain portaita pitkin. Vaihtoehtoisia reittejä on useampiakin, mutta liikuntarajoitteiselle satama voi olla hankalasti saavutettavissa.

Värikkäät talot näyttävät hienoilta niin päivällä kuin illallakin. Taloja voi ihailla aivan veden ääreltä, mutta kaikista paras näköala satamaan avautuu ylhäältä mäeltä käsin. Salita Castello -kadun varrelta löytyy mainio näköalapaikka, josta postauksen ensimmäinen kuva on otettu.

Ehdimme omalla Procidan vierailullamme testata useita sataman ravintoloista. Ruoka oli hyvää kaikissa, mutta erityisesti mieleen jäi La Lampara. Tämä ilmeisen suosittu ravintola oli ainoa, jossa myös palveluun jaksettiin panostaa. La Lampara näytti täyttyvän nopeasti, joten pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa.

Joko sinä olet käynyt Procidan saarella?

4 kommenttia

 1. Tanja 12.8.2018 at 15:27

  Kaunista on. Italia kyllä houkuttelee..

  Vastaa
  1. Aron 14.8.2018 at 20:29

   Kiitos kommentista. Italiassa on kyllä paljon kauniita paikkoja.

   Vastaa
 2. Anna K. - Kaukaa haettua 17.8.2018 at 14:03

  Käytiin ystävän kanssa tuolla 2010 päiväretkellä Napolista. Oli vielä mukavan rauhallinen paikka eikä muita turisteja juurikaan ollu. Noita samoja taloja ihailtiin ja syötiin hyvin.
  Naapurisaari Caprilla sen sijaan oli järjetön ryysis.

  Vastaa
  1. Aron 17.8.2018 at 15:05

   Turistimäärät ovat selvästi lisääntyneet noista ajoista, ainakin viime kesänä väkeä oli aika paljon liikkeellä. Tosin Caprilla oli kyllä vielä enemmän. Ei sinällään voi turisteja moittia, onhan nuo molemmat saaret kauniita.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *