Meillä oli kesän 2016 roadtripillä onni päästä kaksi kertaa pienelle risteilylle mahtavalla Mississippijoella. Ensimmäinen näistä risteilyistä tapahtui Saint Louisin kaupungissa. Kaupungin kohdalla Mississippi toimii Missourin ja Illinoisin osavaltioiden rajajokena.

Saint Louisissa risteilyjä järjestää ainakin sama instanssi, joka huolehtii kaupungin ykkösmaamerkistä Gateway Archista. Kaksi jokilaivaa, joka ovat kopioita 1800-luvun laivoista Becky Thatcher ja Tom Sawyer, kuljettavat ihmisiä joella tunnin kestävällä risteilyllä. Matka ei siis ole huiman pitkä. Kierros kulkee kaupungin editse esitellen siltoja ja muita nähtävyyksiä. Nähtävää ei aivan valtavasti ole, mutta ainakin helteisenä kesäpäivänä risteily oli todella kiva, pienestä ukkosmyrskystä huolimatta.

Risteilyllä ei ole varsinaista ohjelmaa. Maisemien seuraamista helpottaa kuitenkin selostus, jota voi kuunnella joko sisällä tai ulkona kannella.

Jokiristeilyn voi yhdistää vierailuun Gateway Archin huipulla. Tarjolla on yhdistelmälippuja, jotka maksavat aikuisilta $30 ja lapsilta $19. Säästö ei ole suuren suuri, sillä erikseen ostettuna yhdistelmän liput maksaisivat aikuisilta $34 ja lapsilta $20. Pelkkä jokiristeily maksaa aikuisilta $20 ja lapsilta $10. Tarjolla on myös muita lippuyhdistelmiä, joissa mukana on Gateway Archin rakentamisesta kertova dokumenttielokuva. Lippujen hinnat kannattaa varmistaa Gateway Archin virallisilta sivuilta täältä.

Muut kirjoitukset aiheesta Saint Louis:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *