USA on täynnä upeita luonnonihmeitä. Maan kansallispuistot tarjoavat maisemia laidasta laitaan. Myös Route 66 -reitin varrelle mahtuu monta hienoa kohdetta, joissa luonnon muovaamia maisemia voi ihailla. Keräsin tähän viisi suosikkia omalta Route 66 -matkaltamme.

Matkamme eteni Chicagosta Los Angelesiin päin. Siksi esittelen nämä luontokohteet siinä järjestyksessä kuin ne tulevat vastaan tähän suuntaan matkatessa.

Olen koonnut tässä esittelmäni kohteet yllä näkyvään karttaan. Kartan pisteiden numerot vastaavat otsikoiden numeroita.

1. Mississippijoki

USA:n suurin joki Mississippi kerää vetensä maan pohjoisosasta ja laskee Meksikonlahteen. Joki kohtaa Route 66 -tien aivan Illinoisin ja Missourin rajalla, Saint Louisin kaupungin kohdalla. Jokea voikin ihailla hyvin kaupungista käsin. Paras näköala tarjoutuu Gateway Arch -monumentin huipulta noin 190 metrin korkeudelta. Sieltä käsin maisema tosin näkyy vain lasin läpi. Toinen vaihtoehto on hypätä veneeseen. Saint Louisista järjestetään erilaisia risteilyjä Mississippijoella.

2. Palo Duro Canyon

Lyhyen matkan päässä Texasin Amarillosta sijaitseva Palo Duro Canyon on USA:n toiseksi suurin kanjoni. Palo Duro Canyon ei ole kovin syvä, mutta se on 190 kilometriä pitkä. Alueella on tarjolla useita eri pituisia vaelluspolkuja. Jos kuitenkin haluat vain käydä vilkaisemassa kanjonia, käy sekin helposti ilman suurta poikkeamaa Route 66 -reitiltä.

Lisää aiheesta:
Palo Duro Canyon

3. Petrified Forest

Koko Route 66 -reitin erikoisimmat maisemat löytyvät Petrified Forestin kansallispuistosta Arizonasta. Tämä alue alkaa aivan Route 66:n varrelta. Kansallispuiston läpi on helppo ajaa ja palata takaisin reitille. Matkan varrella on useita näköalapaikkoja, joista jokaiselta avautuu erilainen maisema. Yleensä tarjolla on myös vaelluspolkuja, joita pitkin maisemaan voi tutustua lähemmin. Kansallispuisto on saanut nimensä kivettyneistä puunrungoista, joita alueella on paljon. Vähintään yhtä vaikuttavia ovat kuitenkin värikkäät kalliot, joita löytyy mitä mielikuvituksellisimmissa värisävyissä.

Lisää aiheesta:
Petrified Forest -kansallispuisto

4. Meteor Crater

Läheltä Arizonan Flagstaffia löytyvä yli kilometrin halkaisijaltaan oleva meteoriittikraatteri on vaikuttava näky. Tämän montun ihailemista varten on rakennettu vierailukeskus, jossa on useita näköalatasanteita. Paikka on yksityisessä omistuksessa, joten monttua ihaillakseen on maksettava pääsymaksu.

5. Grand Canyon

Kenties kaikista tunnetuin Route 66 -reitin luonnonihmeistä on Arizonassa sijaitseva Grand Canyon. Tämä USA:n suurin kanjoni on yksinkertaisesti upea. Kanjonin kansallispuiston alueella maisemia voi ihailla joko eteläisellä tai pohjoisella reunalla. Näistä ensin mainittu on lähempänä reittiä, paremmilla palveluilla varustettu ja samalla suositumpi. Turisteja näköalapaikoilla voi olla paljon. Osa pitääkin pohjoista reunaa parempana sen rauhallisuuden vuoksi. Me emme tosin pitäneet heinäkuussa turistien määrää eteläisellä reunalla pahana. Kanjonin reunan vaelluspolulla muita turisteja tuli vastaan vain harvakseltaan.

Kanjoniin voi tutustua myös lähempänä Las Vegasia sijaitsevalta läntiseltä reunalta käsin. Tämä paikallisen intiaaniheimon hallinnoima paikka on lukemani perusteella kuitenkin hieman rahastuksen makuinen. Kanjoni ei läntisen reunan kohdalla ole enää yhtä syvä kuin varsinaisen kansallispuiston alueella. Jos tämä kuitenkin on ainoa vaihtoehto nähdä kanjoni, on se varmasti tyhjää parempi.

Lisää aiheesta:
Grand Canyonin kansallispuisto

Muut kirjoitukset aiheesta Route 66:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *