Kanariansaarista suurimman, Teneriffan, vanhimmassa turistikohteessa Puerto de la Cruzin kaupungissa, sijaitsee papukaijapuisto Loro Parque (loro on papukaija espanjaksi). Paikka on saanut nimensä maailman suurimman papukaijakokoelmansa (kaikkiaan 4000 yksilöä 350 eri lajista) vuoksi, mutta on siellä nykyään paljon muitakin eläimiä näiden meluisten lintujen lisäksi.

Papukaijat ovat kuitenkin yksi paikan vetonaula. Linnuilla on oma shownsa, jossa ne tekevät temppuja kouluttajiensa johdolla. Vastaavanlaisia esityksiä on Loro Parquessa myös miekkavalailla, merileijonilla ja delfiineillä. Miekkavalaat ovat ehkä vähän säälittävän oloisia, sillä tilat ovat auttamattoman pienet tuon kokoluokan eläimille. Siitä huolimatta miekkavalaiden temput ovat näyttäviä.

Eiväthän varmasti merileijonien ja delfiinienkään tilat mitään luonnonoloja vastaavia ole, mutta näiden vekkuleiden esitykset aiheuttavat silti vähemmän ahdistusta. Merileijonat ovat erityisen hauskoja veijareita. Ne osaavat hienosti vaatia aplodeja läpsyttelemällä räpylöitään yhteen. Lisäksi ne ovat vedessä todella nopeita ja osaavat kaikenlaisia temppuja.

Delfiinit ovat toki erittäin taitavia nekin ja erityisesti huiman korkeat hypyt ovat todella näyttäviä. Loro Parquen delfinaario on Euroopan suurin. Paikan delfiinit esiintyvät myös Linnunradan käsikirja liftareille -elokuvan alkukohtauksessa, jossa delfiinit jättävät tuhoutuvan maapallon.

Loro Parque sijaitsee Puerto de la Cruzin kaupungissa, Teneriffan pohjoispuolella. Saaren tämä vehreä puoli on talvisäältään etelän kuivaa erämaata epävakaisempi ja siksi suurin osa turisteista vaeltaa nykyisin eteläpuoliskolle. Turismin ensivaiheissa saarella 1800-luvun lopulla tilanne oli kuitenkin toinen. Silloin etelässä oli vain pieniä kalastajakyliä ja matkailijat suuntasivat saaren kaupunkeihin, lähinnä Puerto de la Cruziin.

Loro Parque sijaitsee hieman länteen päin kaupungin keskustasta. Kävelymatkaa keskeltä kaupunkia Charcon aukiolta kertyy noin kahden kilometrin verran. Matkan varrelle osuu kyllä nähtävää, kuten kaupungin suurin hiekkaranta sekä vanha linnoitus Castillo San Felipe. Jos kuitenkaan käveleminen ei miellytä, voi matkan taittaa edullisesti taksilla tai ilmaiseksi possujunalla Reyes Católicos -aukiolta (pieni aukio Calle San Telmo -kadun itäpäässä).

Erilaisten merinisäkkäiden lisäksi myös kädellisiä otuksia, kuten simpansseja ja gorilloja, on esillä Loro Parquessa. Jos kierrät kaikki käytävät läpi, näet myös valtavan krokotiilin ja kokoelman pienempiä matelijoita, lauman suloisia mangusteja, valtavia jättiläiskilpikonnia, isoja kissapetoja sekä tietysti loputtomasti niitä papukaijoja.

Loro Parquen akvaario on hieno. Sen yhteydessä on myös maailman suurin pingvinaario, jossa on esillä useita eri pingviinilajeja. Paikkaa on mainostettu  myös maailman suurimpana jääkaappina. Haitunneli on Euroopan pisin.

Värikkäitä lintuja on mahdollista päästä katselemaan lähietäisyydeltä lähellä puunlatvoja kulkevaa kävelysiltaa pitkin.

Eläinten lisäksi näytillä on myös paljon suomalaisittain eksoottisia kasveja. Erilaisia orkideoitakin on melkoinen määrä.

Etenkin Puerto de la Cruzissa lomailevalle Loro Parque on kiva päiväretkikohde. Saaren eteläpuolellakin lomamajaa pitävälle retki kannattaa. Titsan busseilla etelän kohteista pääsee Puerto de la Cruziin reilussa tunnissa. Etenkin Bono Bus -kortilla matka on varsin edullinen.

Saaren kiertäminen vuokra-autolla on myös hyvä vaihtoehto, eikä sekään tällä turismista elävällä ja verohelpotuksin tuetulla saarella ole kallista. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja ajaminen on helppoa, mitä nyt vuoriston teillä on vähän mutkaista. Vuoristoon ei kuitenkaan ole pakko lähteä ajamaan, vaikka se suositeltavaa onkin, saarta kiertävät moottoritiet pitävät tästä huolen.

Muita kirjoituksia aiheesta Teneriffa:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *