Vilskettä ja vilinää, kummajaisia, kehonrakentajia, kaikesta ohikulkevasta vapaasti räppääviä katutaiteilijoita, marihuanareseptejä kauppaavia tohtoreita, tatuointiliikkeitä sekä tietenkin upea hiekkaranta ja sen takana loputon meri. Tällaista ja vielä vaikka kuinka paljon muuta on tarjolla Los Angelesin Venicen kaupunginosan Boardwalkilla, viralliselta nimeltään Ocean Front Walkilla.

Venice sijaitsee Los Angelesissa Santa Monican kaupungin ja Los Angelesin kansainvälisen lentokentän välissä.

Rantakadulla riittää katseltavaa. Erilaisia pientä rahallista avustusta odottavaa katutaiteilijaa on tarjolla paljon. Varsin taitava rumpali paukutteli pientä settiään yhdessä kulmassa. Toisessa seisoskeli tumma räppäri, joka kaiuttimesta soivan beatin päälle riimitteli kaikesta näkemästään. Vaikka kyseinen taiteenmuoto ei mietenkään ole sydäntäni lähellä, on tälle pakko herralle antaa tunnustusta. Sana tuntui olevan hyvin hallussa.

Venicen rantakadun varren talot ovat saaneet koristeikseen paljon seinämaalauksia. Sitä kuuluisaa Jim Morrisonia emme kuitenkaan nähneet. Jälkeenpäin selvisi, että tämä kuva olisi ollut yhden kadunkulman päässä poispäin rannasta.

Näin suomalaisena on joskus vaikea hahmottaa paikkaa, jossa ei juuri koskaan sada. Los Angeles nyt kuitenkin on sellainen paikka. Kun jatkuva kastuminen ei ole kiusana, voidaan vähän kaikenlaista yleensä sisätiloissa esiintyvää tuoda ulkosalle. Esimerkiksi punttisalit ovat Venicessä rannalla.

Kummajaisesitys ei näyttänyt kovin suositulta, joten parrakas nainenkin ehti pitämään taukoa kadun varrella. Valokuva jäi kuitenkin ottamatta, en vain kehdannut. Siinä sivussa häkellykseltäni en hoksannut edes katsoa mitä muuta kummajaisia olisi tarjolla esityksessä ollut.

Niitä marihuanareseptejä tosiaan oli kaupan, mutta sellaisen saadakseen täytyy olla esittää kalifornialainen ajokortti. Kyseinen aine on sallittu lääkintätarkoituksiin Kaliforniassa, mutta laki ei ilmeisesti määrittele tarkemmin minkälaista vaivaa sillä olisi tarkoitus lääkitä. Niinpä mikä tahansa käy. Jos vaikka joskus on närästänyt, niin se voidaan sitten paperiin syyksi kirjata. Ja jos ei ole närästänyt, niin varmasti joku muu vaiva tulee mieleen. Vakavuudella ei ole niin suurta väliä.

Vaikka Venice Boardwalk onkin ehkä vähän erikoinen vierailukohde, kannattaa sielläkin piipahtaa, jos näille kulmille sattuu eksymään. Jos ei muuen, niin ainakin upea hiekkaranta on hyvä syy. Onhan noita rantoja nähty ennenkin, mutta silti väittäisin eteläisen Kaliforian hiekkanrantojen olevan jotain pikkuisen isompaa kuin mitä monella muulla paikalla on tarjota. Pari vesipulloa kannattaa kuitenkin ottaa mukaan, sillä rantakadun kaupoissa niillä on melkoisen suolaiset hinnat.

Muita kirjoituksia aiheesta Los Angeles:

Muita kirjoituksia aiheesta Kalifornia:
Roadtrip USA 2014, osa 3: Kalifornia
Roadtrip USA 2014, osa 4: San Francisco
Roadtrip USA 2014, osa 5: Los Angeles
Kaliforniassa: Pismo Beach
California State Route 1
Kaliforniassa: Humboldt Redwoods State Park
Kaliforniassa: Yosemiten laakso
Kaliforniassa: Montereyn akvaario

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *